Filistin'deki Olaylar

Filistin Kurtuluş Ögütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, İsrail'in saldırılarına devam ettiği sürece kitlesel ayaklanmanın süreceğini belirtti.

Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin'in her tarafında karşı konulmaz bir halk ayaklanması var. Ayaklanma, işgalcilerin ve onların yerleşimcilerinin yaptıklarına, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına ve Aksa'yı bölme girişimlerine tepki olarak başladı" dedi.

İsrail'in hergün Filistinlileri öldürdüğünü belirten Yusuf, "Bu durum, halk ayaklanmasına zemin hazırladı. İşgalciler saldırılarına devam ettiği sürece kitlesel ayaklanma sürecek. İşgal mevcut olduğu sürece de durmayacak. Gençler, özgürlük için ayaklanıyor" diye konuştu.

İsrail ile Filistinliler arasındaki gerilimin daha da artacağını ifade eden Yusuf, "İsrail, ayaklanmayı bastırmaya çalışarak, şiddet kullanacağı ve Filistin halkının iradesini kıracak gücü olduğu mesajını vermek istiyor. Ancak halkımız dik duracak ve iradesi kırılmayacak" ifadelerini kullandı.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs bir süredir Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor. Ambargo altındaki Gazze sınırında da dünden bu yana İsrail askerleri ile Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.

Kaynak: AA