Farkındalık İçin, Pembe Kurdele

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren KETEM Birimi, Ekim ayının ’Meme kanseri farkındalık ayı’ olması nedeniyle Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur ve Mustafa Dandin’i makamlarında ziyaret etti. KETEM Birimi personeli, Yunusemre Belediyesi Daire Müdürleri ve Belediye personeline pembe kurdele takarak, kanser ve kanser tarama merkezleri hakkında bilgiler aktardı.

Farkındalık İçin, Pembe Kurdele
Ekim ayının meme kanserinin farkındalık ayı olmasından dolayı, KETEM Birimi personelini makamında ağırlayan Başkan Yardımcısı Şule Uygur, KETEM Birimini takdir ettiğini ve tüm bayanların ’meme kanseri’ hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, “Erken teşhisin özellikle meme kanserinde çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu farkındalığın da bütün vatandaşlarımız tarafından kullanılmasını ve değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bizlerde bu süreci gönüllü olarak destek oluyoruz. İnşallah bilgilendirmeleriniz ve uğraşlarınız sayesinde daha sağlıklı bir yaşam sağlanır.” dedi.

"GÖNÜLLÜ ELÇİMİZ, ŞULE UYGUR"

Yunusemre TSM Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur’a farkındalık adına pembe kurdele taktı. Hem anne hem de başarılı bir iş kadını olarak örnek alınması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi: "Şule Başkanımızı KETEM Birimi olarak uzun süredir ziyaret etmeyi istiyorduk. Bu ziyareti böyle anlamlı bir zamana getirmek istedik. Başkan Yardımcımız Şule Uygur Hanımefendi hem anne olarak hem de kadın olarak örnek alınabilecek biri. Bu ay ki ’gönüllü elçimiz de Şule Başkanımız oldu."

"BİLGİLENDİRME YAPIYORUZ, HALKIMIZI BİLİNÇLİ KILIYORUZ"

Yunusemre TSM Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman, kanserin dünyadaki en büyük halk sorunu olduğunu özellikle meme kanserinin sıklıkla görüldüğünün üstünde durarak kanserin en önemli özelliği erken tanı ile önlenebilmesi olduğunu belirtti.

Kanserin önlenmesini, daha da azalmasını sağlamak amacıyla, KETEM Birimi olarak sürekli bilgilendirme yaptıklarını dile getiren Atman, “Halkımızı bilinçli kılıyoruz. Bizler çalışmalarımızı devamlı kılarak, bayanlarımızı Yunusemre Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne bekliyoruz. Burada meme kanseri adına taramaları ücretsiz yapıyoruz. İsteyen bütün kurum ve kuruluşlara bilgilendirme eğitimleri, farkındalık seminerleri düzenliyoruz. Halkımız bize ulaştığı taktirde ücretsiz olarak bu taramalar yapılacaktır, gerekli muayeneler, kontroller sağlanacaktır. Ayrıca tüm vatandaşlarımızı kendi ilçelerine bağlı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerine yönlendiriyoruz. Bu konuda duyarlı olalım. Hanımlarımıza özellikle Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerimize bekliyoruz. Biz sağlık için çabalıyoruz. Tüm kadınlarımızı seviyoruz.” şeklinde konuştu.

Ardından KETEM biriminde görevli personel Belediye personellerine pembe kurdele taktı.
Kaynak: İHA