İlköğretim Haftası

Adilcevaz ilçesinde "İlköğretim Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Hıdırşah İlkokulu'nda düzenlenen programla devam edildi.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Adilcevaz Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, okulda beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığın öğrenildiğini belirterek, "Burada öğrendiğimiz bilgilerin yanında oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyor, ortak sevinçler paylaşıyoruz. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak okuma yazmayı öğrenmekle başlar. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insanların sayısıyla ölçülür" dedi.

Okul Müdürü Sinan Çevik ise 2015-2016 eğitim öğretim yılının geleceğin teminatı çocuklara, ailelerine, okullara ve ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Şiirlerin okunması ve türkülerin söylenmesinin ardından birinci sınıf öğrencileri, İlçe Kaymakamı Özer Özbek'e çiçek verdi.

Törene, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Emniyet Müdürü Erdem Uçak, okul müdürleri, öğrenci ve çok sayıda veli katıldı.

Kaynak: AA