ALTSO Başkanı Şahin Açıklaması

"(Alanya'da beton fiyatlarının yüksek olduğu iddiası) Bu adaletsizliğin önüne geçmemiz lazım"

ANTALYA - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet ŞahinAntalya'da birim fiyatı 100 lira olan C30 sınıfı beton fiyatının ilçelerinde 150 liraya satılmasına tepki gösterdi.

Alanya'daki sektör temsilcileri, beton fiyatlarının yüksekliği nedeniyle ALTSO Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

ALTSO Başkanı Şahin, toplantıda, beton fiyatlarında çok büyük adaletsizliğin olduğunu söyledi.

Bu olayın üstüne sonuna kadar gideceklerini vurgulayan Şahin, "Daha önce ciddi bir serzenişimiz olmuştu. Alanya'daki beton fiyatı, Türkiye genelinden en az yüzde 40 daha pahalıydı. Hatta şimdi tekrar baktığımız zaman Antalya'da 100 lira olan C30 beton, Alanya'da maalesef 150 liraya gelmiştir. Bu adaletsizliğin önüne geçmemiz lazım" dedi.

Şahin, konuyla ilgili Rekabet Kurulu'na da başvurduklarını, iki üye müracaatlarını olumlu karşılarken, diğerlerinin bunu reddettiğini bildirdi.

Mehmet Şahin, konuyla yakından ilgilenen eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nu müteahhitlerle buluşturmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker ise beton sektörüyle ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu öne sürdü.

Sektörün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kaydeden Küçüker, beton fiyatlarındaki artış sebebiyle yatırımlarını ertelediğini açıkladı.
Kaynak: AA