Tuğçe Kazaz Charlie Hebdo saldırısını yorumladı

Oyuncu model Tuğçe Kazaz, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Konuşulacak Çok Şey Var' programında Paris'te12 kişinin katledildiği Charlie Hebdo saldırısına ilşkin açıklamalarda bulundu.

Tuğçe Kazaz Charlie Hebdo saldırısını yorumladı
Tuğçe Kazaz Charlie Hebdo saldırısını yorumladı
Son zamanlarda yaptığı yorumlarla adından sıkça söz ettiren Tuğze Kazaz, Hz. Muhammed karikatürlerini yayımlayan Charlie Hebdo adlı mizah dergisine yapılan terör saldırısını canlı yayında değerlendirdi.

İlk olarak yurt dışında yaşanan Müslüman Türk vatandaşları uyaran Kazaz,'En çok sıkıntıyı çekenler ve bizim en çok destek olmamız gerekenler Avrupa'da yaşanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Onlar kendilerini asla ve asla yalnız ve kötü hissetmesinler. Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile İslamiyet bir araya geldiği zaman çok başka bir sentez oluşturuyor. Tüm güçleriyle orada durmaya devam etsinler' dedi.

Tuğçe Kazaz, Paris'te yaşanan saldırıya ilişkin ise,'Tabiî ki bir ülkede mizah olmalıdır. Mizahsız bir hayat düşünemiyorum. Mizah olmalı ve biz gülmeliyiz. Bizim gülerek de öğrenmeye ihtiyacımız var. Türkiye'de de birçok mizah dergisi var onlar da karikatür çiziyorlar. Dünyada da mizah dergileri siyasi liderlere yönelik karikatürler yapıyor. Bunlar bir kesim tarafından yanlış anlaşılsa da ben bunun olmasına inanıyorum. Bu güzel bir şey. Siyasi liderleri ve sanatçıları ti'ye alabilirsiniz. Benim inancıma göre Allah'ın gönderdiği peygamber olan Hz. Muhammed'i ti'ye almak doğru değil. Ben bu saldırıyı ayrıca şiddetle kınıyorum. Bu kişiler İslamiyet'i doğru anlamamış olabilirler. Bugün bir peygamberin karikatürü çizerek hadsizlik yapmış olabilirler. Bizim dinimiz öldürmeyi emretmez. Yaptıkları ilahi adalet çerçevesinde kendilerineydi. İnsan gözünden baktığımız zaman üzülüyoruz” diye konuştu.

Saldırıyı düzenleyen kişilerin El-Kaide üyesi olduğunu iddia eden Kazaz, 11 Eylül'ün bir benzerinin de Paris'te gerçekleştirilmek istenebileceğinin altını çizdi.

ASIL HEDEF İSLAM ALEMİ

Asıl hedefin İslam alemi olduğunu kaydeden Kazaz, twitter'dan da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kazaz, 'Perde arkasında islamafobi ile birlikte Türkiye, IŞİD ve Ortadoğu'da ki derin planlar yatıyor' dedi.

Tuğçe Kazaz Charlie Hebdo saldırısını yorumladı