Şanlıurfa'da Gece At Yarışı

Türkiye'de sadece 3 ilde gece gerçekleştirilen at yarışları Şanlıurfa'da da yapılmaya başlandı.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki yarışseverlerin özlem duyduğu gece yarışları artık bölgenin merkezi konumundaki Şanlıurfa'da gerçekleştiriliyor.
At yarışı sektörünün geliştirilmesi için uzun süredir devam eden alt yapı ve ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla kentte gece yarışları düzenlenmeye başladı.

Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışlara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye'nin en önemli atçılık merkezlerinin başında Şanlıurfa'nın geldiğini vurgulayan Kazoğlu, gece yarışlarının yapılabilmesi için hipodroma 10 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi.

Kazoğlu, sadece İstanbul, Ankara, Adana ve Şanlıurfa'da gece yarışlarının organize edildiğini hatırlatarak, kentte artık 12 ay boyunca yarış heyecanın süreceğini anlattı.
Sezonun uzamasıyla kent ekonomisine de önemli bir girdi sağlanacağına dikkati çeken Kazoğlu, şunları kaydetti:
"Bugün gece yarışlarını düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Özellikle bugünkü yarışlar için Türkiye'de rekor denilebilecek bir rakamla satış yapıldı. Yaklaşık 15 yıldır koşuların yapıldığı hipodromumuz da bugün farklı bir şeyde yaşanacak. Kentimizde ilk kez, Türkiye'de ise pek az rastlanan ciddi bir miktar ikramiye ödülü de yarış sonununda dağıtılacak. Bu rakam hem bizi, hem atçıyı, hem de yarışseverleri memnun ediyor. İstanbul, Ankara ve Adana gibi yıllardır yarışların yapıldığı hipodromlar seviyesine artık şehrimizde ulaştı. Gece yarışlarının çok güzel olacağını planladık ve şükür öyle de oldu."
Kaynak: AA