Koruyucu Aileler Sertifikalarını Aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından verilen ‘Temel Anne Baba Eğitimini’ tamamlayan 8 anne, 5 babaya sertifikaları verildi.

Koruyucu Aileler Sertifikalarını Aldı

Anne ve Çocuk Eğitim Vakfının (AÇEV) Baba Destek Programı (BADEP) kapsamında Sosyal Hizmet Uzmanı Haydar Erdoğan ve Sosyal Hizmet Uzmanı Müge Işın Bozgün tarafından koruyucu aile anne ve babalara yönelik 12 hafta süren eğitim verildi.

Koruyucu Aile Yönetmeliğine göre alınması zorunlu olan ‘Temel Anne-Baba Eğitimi’ alan kişilere aile tutumları, demokratik ilişki ve empati, sosyal-duygusal gelişim, bedensel ve cinsel gelişim, zihinsel gelişim ile çocuk ve oyun gibi konularda eğitimler verildi.

Koruyucu ailelere, ilgili yönetmelik kapsamında Temel Anne-Baba Eğitimi yapıldıktan sonra almaları gereken Koruyucu Aile 1. Kademe Eğitiminin yapılması için gerekli çalışmalara da başlandı.

Düzenlenen Sertifika törenine Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, İl Müdür Yardımcıları Musa Şimşek, Zeki Karakaş ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Ahmet Hulusi Kara katıldı.

Kaynak: İHA