Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir'de uyuşturucuyla mücadele çalışmaları devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucu satarak hedef kitle olan gençleri bu batağa sürüklemek isteyen uyuşturucu çetelerine karşı mücadelenin büyük bir kararlılık ve artan ivmeyle devam ettiği belirtildi.
Bu mücadelede vatandaşlardan alınan büyük desteğin, çalışmalarda motivasyon kaynağı olduğu vurgulanan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma yapıldığı ifade edildi.
Açıklamada, ekibin şüphelenerek durdurduğu T.B'nin üst aramasında 15 gram esrar ile içime hazır 1.24 gram bonzai ele geçirdiği, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


- "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim, Güvenli Yarınlar" projesi
Kırşehir'de, "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim, Güvenli Yarınlar" projesi uygulanıyor.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, çocukların gelişimlerini sağlıklı ortamda tamamlamaları ve ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmelerinin, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez gereklerinden olduğu belirtildi.
Geleceğin teminatı çocukların çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamlarında yetiştirilmesinin temel amaç olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Çocuk Şube Müdürlüğünce internet kullanımı, karşılaşılabilecek olası tehlikeler, sosyal paylaşım siteleri, bu sitelerde hesap açılması ve kullanımında dikkat edilecek hususlar, kişisel verilerin internette gizliliğinin korunması ve zararlı oyunlar hakkında okul yönetimleriyle işbirliği içinde öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi amacıyla, 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim, Güvenli Yarınlar' projesi hazırlandı. Ayrıca, çocuklara trafik eğitimi vermek ve kötü alışkanlıklardan koruma konularının 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde merkez ve ilçelerdeki okullarımızda müdürler, öğretmenler ve öğrencilerin bilgilendirilmesi amacıyla toplantı yapılmasını da içeren proje, 29 Aralık'ta uygulanmaya başlandı."
Açıklamada, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçesindeki okul yöneticilerine, öğretmenlere de projeyle ilgili bilgilendirme yapıldığı belirtilerek, Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarının kararlılıkla devam ettiği kaydedildi.

- KIRSİAD Başkanı Çoban'dan AEÜ Rektörü Saylam'a ziyaret
Kırşehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (KIRSİAD) Başkanı Mustafa Çoban, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam'ı ziyaret etti.
AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, açılışı 2 Ocak'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından gerçekleştirilen KIRSİAD'ın Başkanı Mustafa Çoban'ın, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Saylam'a iadeyi ziyarette bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, fikir alışverişinde bulunulan ziyaretin, Çoban'ın, KIRSİAD'ın açılış törenine katılan Saylam'a teşekkür plaketi sunmasının ardından sona erdiği kaydedildi.
Kaynak: AA