Başkan Dişli, Karla Mücadele Ekiplerinin Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Karla Mücadele Ekiplerinin çalışmaları yerinde inceleyen Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, ilçe sınırlarının en sonundaki mahalle olan Karadavutlu’da mola vererek kahvehanede vatandaşla sohbet etti.

Başkan Dişli, Karla Mücadele Ekiplerinin Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Fen İşleri Müdürlüğü Karla Mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Dişli, “Adapazarı sınırları içerinde kapalı mahalle yolunun bulunmadığını belirterek, “Yoğun kar yağışı nedeniyle oluşturduğumuz Karla Mücadele Ekiplerimiz 24 saat aralıksız çalışıyor. Vatandaşlarımızın kardan dolayı bir mağduriyetleri olmasın diye kendi telefon numaralarını da verdiler. Ekiplerimiz 12 kepçe, 1 greyder, 2 tuzlama aracıyla sabaha kadar yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Adapazarı sınırlarımızda ulaşılamayan köy yolumuz bulunmuyor” dedi.

Adapazarı sınırları içerisinde kalan bölgelerde çalışmaları inceleyen Başkan Dişli, ilçe sınırlarındaki son mahalle olan Karadavutlu’da kahvehanede Köy Muhtarı Harun Ölmez ve mahalle halkıyla sohbet etti. 83 mahallede ekiplerin aralıksız çalıştığını kaydeden Başkan Dişli, “İlçe sınırlarında en uzak köyümüz Karadavutlu olduğu için burada durum nasıldır diye gidip görelim istedik. Eğer burada hayat devam ediyor ve yollar açıksa anladık ki sorun yok. Ekiplerimiz mahallelerde köylerde insanların mağduriyetleri olmasın diye canla başla uğraşıyorlar. Bu özverili çalışmalarından dolayı da hepsini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Dişli’ye teşekkür eden Karadavutlu Köyü Muhtarı Harun Ölmez, “Adapazarı’nın en son köyü olmamıza rağmen buraya kadar gelip çalışmaları yerinde görmenizden son derece memnunuz. Ulaşımda hiçbir sıkıntımız yok. Günde en az 3 defa greyder geliyor. Gece saat: 01.00’da sabaha karşı saat:05,00’te makine geliyor. Şahsım ve mahalle halkım adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Köy halkının SEDAŞ’la ilgili şikayetini belirtmesi üzerine Başkan Dişli, sorunu SEDAŞ’a ileteceklerini söyledi.

Adapazarı Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri kar yağdığı sürece nöbette olacak. Vatandaşlar belediyenin 277 54 65 numaralı telefonunu arayarak nöbetçi karla mücadele ekiplerinden yardım isteyebilecek.
Kaynak: İHA