Barla Platformu Başkanı Yüce Açıklaması

Barla Platformu Başkanı Said Yüce, "Bir siyasi parti teşkilatının ve hükümetinin sacayaklığını yapmak, onun iktidar imkanlarından faydalanarak devlet kademelerinde kadrolaşmak, sonra da bu kadroları seçimler için şantaj aracı yapmak gibi yöntemler ve entrikalarla Nur talebelerinin hiçbir işi olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, "Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün Facebook'taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamanın Risale-i Nur talebelerini hayrete düşürdüğünü" kaydetti.

Akgündüz'ün bir kısım devlet dairelerinde Nur talebelerinin tasfiye edildiğinden yakınarak, bu durumu "AK Parti teşkilat ve hükümetini ayakta tutan sacayaklarını kırmak" olarak nitelediğini, bunun devam ettiği takdirde AK Parti'nin seçimlerde mağlubiyet şoku yaşayabileceğini iddia ettiğini anımsatan Said Yüce, "Bu açıklama, Sayın Akgündüz'ün tamamen kendi şahsi fikirlerinden ibaret olup, kendisini dahi 'Nur talebesi' sıfatıyla temsil etmekten uzaktır" ifadesini kullandı.
Said Yüce, açıklamasında şunları belirtti:
"Bir siyasi parti teşkilatının ve hükümetinin sacayaklığını yapmak, onun iktidar imkanlarından faydalanarak devlet kademelerinde kadrolaşmak, sonra da bu kadroları seçimler için şantaj aracı yapmak gibi yöntemler ve entrikalarla Nur talebelerinin hiçbir işi olamaz. Başta da belirttiğimiz gibi, Sayın Akgündüz'ün bu konudaki fikirleri tamamen kendi düşüncelerinden ibarettir. Bu düşünce ve tehditkar ifadelerden kendilerince malzeme çıkarıp da Risale-i Nur talebelerini açığa düşürmek isteyenler olursa hiç heveslenmesinler, zira tamamen dünyevi teşkilat ve komitelerin metot ve üsluplarını yansıtan böyle ifadelerin altına hiçbir Risale-i Nur talebesi imza atmaz. Öyle umuyorum ki Sayın Akgündüz de bu hissi davranışındaki hatayı çok geçmeden fark edecek ve hatasını kamuoyu önünde tashih edecektir."
Kaynak: AA