Yemen'deki Olaylar

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin danışmanları ile Husi Ensarullah Hareketi yöneticilerinin "ihtilafların diyalogla çözülmesi için ortak bir komisyon kurulması" konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Hadi'nin danışmanları, Husi yöneticileriyle onların kalesi durumundaki ülkenin kuzeyinde bulunan Sada vilayetinde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Husilerin 21 Eylül'de başkent Sana'nın kontrolünü ele geçirmelerinin ardından siyasi partiler ve Husiler arasında imzalanan "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşmasının 16'ncı maddesinde öngörülen ortak komisyonun bir an önce oluşturulması konusunda anlaşmaya varılmasıyla sonuçlandı.
Söz konusu maddede anlaşmada imzası bulunan tarafların herhangi bir ihtilafı "Ulusal Diyalog Konferansı"ndan çıkan sonuçlar çerçevesinde doğrudan diyalog ve BM'nin desteğiyle tesis edilen ortak komisyon yoluyla müzakereler yöntemiyle çözmesinin gerektiği öngörülüyor.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, yönetim ile başkent Sana'ya giren Husiler arasında 21 Eylül'de "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması imzalanmıştı.
Kaynak: AA