Gençlere Pastacılığı Öğretecekler

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) aldığı destekle Butik Pastacılık Eğitim Projesi'ni başlatan Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, sektöre nitelikli eleman yetiştirecek

İZKA'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Oya Ada Taş, küreselleşen dünyanın yükselen sektörlerinden butik pastacılığı İzmir'de yaygınlaştırmak ve kalitesini artırmak amacıyla böyle bir projeye adım attıklarını kaydetti.

Eğitim projesinin örgün öğretimde okuyan öğrenciler öncelikli olmak üzere, 18-35 yaş arası katılımcılara da açık olduğu bilgisini veren Taş, eğitimlerin ücretsiz olacağını ve projeyle birlikte müfredatlarına pastacılık dalını da eklediklerini açıkladı.

Önceliğin okulda okuyan öğrencilere ait olduğuna işaret eden Oya Ada Taş, "Ülkemizde ve dünyada rağbet gören pastacılık alanını gençlerle tanıştırarak, sektöre nitelikli insan gücü sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Öğrencilere ve kursiyerlere pasta yapımı, pasta sunumu, hijyen ve ekipman kullanımının yanı sıra girişimcilik, işletme ve pazarlama konularında da alanında uzman kişiler tarafından ders verildiğinin altını çizen Taş, "Öğrencilerimiz kurs esnasında öğrendiklerini, okulda açılacak pastanede pratiğe dökebilecekler. Hazırladıkları pasta ve kurabiyeleri okul pastanesinde satarak işletme ve üretimi aynı anda tecrübe edecekler" dedi.

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban ise 474 bin liralık yatırımla kasım ayında hayata geçirilen projenin kentte bir örnek teşkil edeceğini ve projenin meslek sahibi olmayanlar için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, eğitim ve istihdam alanındaki çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA