Artvin'de 'Gençlerimiz Fotoğrafçılık Atölyesinde Projesi' Sona Erdi

Artvin'de "Gençlerimiz Fotoğrafçılık Atölyesinde Projesi"nin kapanış töreni düzenlendi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Vali Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim. Artvin Çoruh Spor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, Proje Koordinatörü Mehmet Başköylü, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Artvin Çoruh Spor Kulübünün yürüttüğü ve yaklaşık 3 ay süren proje kapsamında ekonomik, coğrafi ve kültürel farklılıklar dolayısıyla dezavantajlı durumdaki gençlerin sosyal, kültürel durumlarını iyileştirerek fotoğrafçılık sanatını yaygınlaştırma amacıyla 14-29 yaş arasındaki 60 kişiye temel fotoğrafçılık eğitimi verildi.

Tören, Vali Cirit'in, fotoğrafçılık eğitiminin uygulama sürecinde kursiyerlerin çektiği, Artvin'in kültürel ve doğal güzelliklerini anlatan fotoğraflardan oluşan serginin açılışını yapmasıyla başladı.

Cirit, beraberindekilerle sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Ardından proje koordinatörü Başköylü, proje hakkında bilgi verdi.
Cirit, törende yaptığı konuşmada, projede emeği geçenleri kutlayarak, "Artvin'in güzelliklerini fotoğraf sanatçısı ustalığıyla bizlere yansıtmaya çalıştılar. Ben kursiyerlerimize ve eğiticilerine böyle bir projeyle Artvin'in tanıtımına katkı sundukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yetim de Artvin'de 6 kurum, 9 okul kulübü ve 57 spor kulübü olmak üzere 72 kulüp bulunduğunu ifade ederek spor, faaliyetlerinde kulüplere ciddi anlamda ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Müdürlüklerinde spor eğitimi alan sporcuların federasyonların düzenlediği faaliyetlere katılabilmesi için bir spor kulübüne üye olması gerektiğini kaydeden Yetim, "Artvin gibi küçük illerde bu ihtiyaç ne kadar üst düzey yaşansa da kulüplerin ekonomik sıkıntılarını çözmeden bu mümkün olmamaktadır. Spor kulüplerimizin maddi ihtiyaçlarını karşılama noktasında küçük iller arasında en iyi durumdaki illerden biri olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. 2014 yılında yapılan kulüp yardımları 500 bin lirayı geçti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri verildi.

Kaynak: AA