Ünlü Güreşçi Hamit Kaplan Mezarı Başında Anıldı

Dünya ve olimpiyat şŸampiyonu milli güreşŸçi Hamit Kaplan, Amasya'nın Hamamözü ilçesindeki mezarı başŸında anıldı.

LJorum'da 5 Ocak 1976 tarihinde geçirdiğŸi trafik kazası sonrası yaşŸamını yitiren Kaplan için, kabri başŸında anma programı düzenlendi.

Vali İbrahim Halil LJomaktekin, burada yaptığŸı konuşŸmada, "Hamit Kaplan'ı ölümünün 39. yılında mezarı başŸında, rahmetle, saygıyla anıyoruz. Türk milletinin medarıiftiharı olan bu güreşŸçimiz sadece ulusal alanda değŸil uluslararası alanda da başŸarılara imza atmışŸ mümtaz bir şŸahsiyettir. Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiğŸi gibi zeki, çevik ve tarifine uyan bir spor adamıdır. Böylesine önemli bir şŸahsiyeti gençlere aktarmamız ve anlatmamız lazım. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Hamamözü Belediye BaşŸkanı Bahattin DestebaşŸ ise Hamit Kaplan'ın genç yaşŸına rağŸmen 175 kez milli mayoyu giydiğŸini, çalışŸkanlığŸı, azimliliğŸi, efendiliğŸi ve spor ahlakı ile Türk güreşŸinde bir ekol oluşŸturduğŸunu söyledi.

DestebaşŸ, "İlçesinin, şŸehrinin ve ülkesinin ismini dünyaya duyurup al bayrağŸımızı göklere yükselten bu büyük şŸampiyonu rahmetle anıyoruz" diye konuşŸtu.
Programa Hamit Kaplan'ın oğŸlu Atilla Kaplan, yakınları ile Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, Merzifon Kaymakamı Fatih Geyim, Suluova Kaymakamı Hayatı TaşŸtan, Göynücek Kaymakamı Bekir Cansız, GümüşŸhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin ve vatandaşŸlar katıldı.

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde 1934 yılında dünya gelen ve 21 yaşŸında güreşŸ hayatına başŸlayan Hamit Kaplan, spor hayatı boyunca çeşŸitli başŸarılara imza attı. Dünya ve olimpiyat şŸampiyonu ünlü güreşŸçi, 1976'da LJorum'da geçirdiğŸi trafik kazası sonucu yaşŸamını yitirdi.
 
Kaynak: AA