Muğla'da Kar Yağışı

Muğla'da kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü Göktepe ve Yılanlı mevkilerinde kar yağışının ardından vatandaşlar bölgede yoğunluk oluşturdu.
Karla kaplı bölgeye otomobilleriyle gelen bazı sürücüler ise yanlarında zincir bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşadı. Bölgede bekleyişini sürdüren sürücüler, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kar temizleme çalışmasının ardından yollarına devam ediyor.
Kar nedeniyle kayarak yoldan çıkan araçlar ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kar yağışı nedeniyle bölgede maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.
Belediyeye ait kar küreme araçları ise bir süre ilerledikten sonra yüksek rakımlı mahallelere ulaşmak için zincir taktı.
Menteşe ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde ise yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlar jandarma ekipleri ve iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.
Kar yağışının etkili olduğu Muğla-Denizli karayolunda ise kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. T
Trafik ekipleri bölgede araçların geçişine kontrollü izin verirken, Karayolları ekipleri kar küreme aracıyla çalışma yaparak yola tuz attı.
Yağış nedeniyle yolda bekleyen araçlar ise yolun temizlenmesinin ardından kontrollü şekilde yola devam etti.
Kaynak: AA