Kocaeli'nde Kış Alarmı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı aldıklarını belirterek, "Karayollarına ait 11 kar küreme aracımız, 4 greyderimiz ve TEM Otoyolu'nda 4 ekiple 15 personelimiz hazır ve gelişen şartlara göre müdahale etmek noktasında beklemekteler" dedi.

Güzeloğlu, düzenlediği basın toplantısında, gece saatlerinden itibaren kentte kar yağışı beklendiğini, yağışın çarşamba ve perşembe günü de devam edeceğini söyledi.

Tüm kurumların alacağı tedbirleri planladığını ifade eden Güzeloğlu, "Kaymakamlıklarımız da ilçe ölçeğinde kendi kriz merkezlerini oluşturdu. Önceliklerini, yapılacak iş ve işlemleri bu şekilde karar altına alıyorlar" diye konuştu.

Vali Güzeloğlu, geçen hafta sonu elektrik kesintilerinden kaynaklanan olumsuzlukları hep birlikte yaşadıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Bu sorunun giderilmesine dönük bundan sonra yapılması gerekenleri 1 Ocak'ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirdik. Sayın Bakanımız yaşananların kabul edilemez olduğunu ve bunun tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini SEDAŞ yetkililerine çok açık bir şekilde talimatlandırdı. Özellikle kar ve tipi şartlarının egemen olduğu kırsal bölgelerde özel ekiplerin oluşturulmasını ve buralardaki arızaların en kısa süre içinde aşılmasına dönük net talimatlarımızı bugün SEDAŞ'la paylaştık."
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün gerekli tedbirleri aldığını vurgulayan Güzeloğlu, "Yollarda tuzlanmaya dönük tedbirler alınmış, kritik mevkilerdeki acil müdahale ekipleri de planlanmış durumdadır. Karayollarına ait 11 kar küreme aracımız, 4 greyderimiz ve TEM Otoyolu'nda 4 ekiple 15 personelimiz hazır ve gelişen şartlara göre müdahale etmek noktasında beklemekteler" ifadesini kullandı.
Güzeloğlu, AFAD İl Müdürlüğü'nün tüm ekipleriyle hazır beklediğini belirterek, "Kar üzerinde yürüyen 2 adet paletli aracımız, kar ambulansımız ve müdahale edecek altyapımız var. Özellikle doğumu yakın olan vatandaşlarımızın riskler karşısında en yakın merkezlere getirilmesi sağlanacak. Olası bir doğum halinde ulaşamama riskinden bir sorun yaşanmasının önüne geçilecek. Kendileri hastanelerimizde, sosyal tesislerimizde misafir edilecekler" değerlendirmesinde bulundu.
Vatandaşları kış lastiği ve zincir takmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyaran Güzeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Vatandaşlarımız mümkün olduğunca özel taşıtlarını kullanmasınlar, toplu ulaşımı tercih etsinler. Yine vatandaşlarımızın park yasaklarına gece saatlerinde de uymalarını istiyoruz. Dar sokaklarda ve ara sokaklarda yanlış parklar yüzünden erişimin ve ulaşımın çok aksadığını, sağlık ve ilk yardımda çok ciddi aksamaların bu yüzden oluştuğunu belirtmek istiyorum."

Kaynak: AA