Uşak'ta Cep Telefonu Hırsızlığı

Uşak'ta bir cep telefonu mağazasının kapısını kırarak 2 dakikada 68 cep telefonu çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 4 gün önce sabaha karşı saat 04.30 sıralarında İsmetpaşa Caddesi'nde bir cep telefonu mağazasının cam kapısını kırarak, cep telefonlarını aldıktan sonra kayıplara karışan kişiyi yakalamak için harekete geçen Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı.
MOBESE kayıtları ve caddedeki 21 iş yerinin güvenlik kameralarından alınan toplam 60 saatlik görüntüyü tek tek inceleyen ekipler, mağazanın kapısını kırarak 2 dakikada 68 cep telefonu çalan zanlı E.U. (22) ile ona yardım ettiği öne sürülen eşi A.U'nın (18) kimliklerini tespit etti.
Ekipler yeni evli çiftin olayın ardından yılbaşında eğlenmek için İstanbul'a gittiklerini ve Uşak'a dönecekleri bilgisini aldı.
İstanbul'dan dönen çift, otobüsten indikleri sırada polis ekipleri tarafından Uşak Otogarı'nda gözaltına alındı.
Sorgulanmak üzere polis merkezine getirilen zanlılardan E.U. suçunu itiraf ederken, yeni evlendiklerini, iş bulamadığını, geçim sıkıntısı yaşadıkları için olayı gerçekleştirdiğini, 5 cep telefonunu İstanbul'da sattığını ve pişman olduğunu söylerken, eşinin olayla alakası olmadığını iddia etti.
Çiftin evinde yapılan aramada çalıntı cep telefonları ile 3 bin 100 lira para bulundu. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan E.U tutuklanırken, eşi A.U. serbest bırakıldı.
Çalıntı cep telefonları mağaza sahibi Ali Haydar Utandı'ya teslim edildi.
Utandı, gazetecilere yaptığı açıklamada hırsızlık olayının bu kadar kısa sürede aydınlatılmasından memnuniyetini dile getirirken polislere teşekkür etti.

Kaynak: AA