13. İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri

"İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri" etkinliğinde, Türk yeme-içme sektöründeki firmaların yanı sıra mutfak araç ve gereçlerin tanıtımı yapılıyor.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliğiyle TÜYAP'ta düzenlenen organizasyona, 28 ülkeden yaklaşık 300, Türkiye'den ise 2 bin 500'ün üzerinde aşçı katılıyor.
Etkinlik kapsamında, "makarna, restoran tabakları, et teşhir tabağı, balık, sebze oymacılığı, festival ekmeği, restoran tatlı tabağı, kuzu, modern pasta, süslü kutlama pastası" kategorilerde yarışmalar yapılıyor. Yarışmalara engelli aşçılar, üniversite öğrencileri, çeşitli kurum ve belediyelerin aşçıları da katılıyor.
- 73 kategoride aşçılık yarışması
Organizasyon boyunca, 73 farklı kategoride yemek yarışması düzenlenecek. Avrupa'nın "michelin" yıldızlı iki şefi Martin Scharff ve Giorgio Diana da konferans verecek.
TAŞFED Başkanı Yalçın Manav, AA muhabirine yaptığı açıklamada etkinliğin, Türkiye ve dünya gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstlendiğini söyledi.

Etkinliğe 13 yıldır devam ettiklerini dile getiren Manav, katılımdan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

- Hastane aşçıları yarışacak
Genelde restoran ve otellerin aşçılarının katıldığı yarışmaların bu akşamki bölümünde hastanede görevli aşçılar yarışacak.
Özel Avrupa Şafak Hastanesi aşçısı Volkan Çılıdır, Türkiye'de ilk defa bir hastane aşçısının, profesyonel şeflerin yer alacağı yarışmaya katılacağını belirterek, "balık" kategorisinde yarışacağını, hastalar için yaptığı marifetlerini burada da sergilemek istediğini söyledi.

Özel Ataköy Hastanesi mutfak şefi Bahri Özkan ise artık hastanelerde de özel ve güzel yemekler yapıldığını göstermek için yarışmaya katıldığını kaydederek, yarın katılacağı yarışmada "makarna" kategorisinde mücadele edeceğini ifade etti.

Özkan, "Yemek yaparken en çok temizlik, görsel ve lezzete dikkat ediyoruz. Heyecanlıyım ilk defa böyle bir yarışmaya katılacağım" dedi.

Etkinlik, 31 Ocak'ta sona erecek.
Kaynak: AA