Umem İle Kimse Mesleksiz Kalmayacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın koordinatörlüğünde İzmir’de hayata geçirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM)’den bugüne kadar 3 bin üzerinde kursiyer mezun oldu.

Umem İle Kimse Mesleksiz Kalmayacak

İstihdamın önündeki en önemli konulardan biri olan ‘mesleksizlik’ sorununu ortadan kaldırmak için Türkiye genelinde ilk Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde İzmir’de hayata geçirilen eğitim merkezi, 65 farklı meslek grubunda düzenlenen 250 kurstan 3 bin üzerinde kursiyer mezun etti. Pastacılık eğitiminden mezun kursiyerler, Pastacılar ve Fırıncılar Derneği Başkanı Latif Doğan ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, UMEM’in, istihdama katkı sağlamak ve iş gücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarını giderecek şekilde nitelikli eleman yetiştirmeyi esas alan bir proje olduğunu söyledi

İzmir'in, en yüksek istihdam sağlayan kentler arasında olduğunu anlatan
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, şöyle konuştu: "Türkiye genelinde ilk UMEM eğitim merkezini biz İzmir’de kurduk. Vestel’le yapacağımız protokolle de yine bir ilki gerçekleştirerek 81 ilden teknik elemanı İzmir’de eğitmeye başlıyoruz. Belediye ile yaptığımız işbirliği kapsamında; İZULAŞ VE İZDENİZ için de kurslarımız başladı.

Şimdi de; sigortacılık sektörü ile ilgili ilimizde 15 sigorta acentesinden 20 kişilik istihdam talebi aldık. TOBB Umem kapsamında sigortacılık eğitim modülüne bağlı eğitim verilecek. Ayrıca, Hazine Müsteşarlığı Sigorta Acenteleri Yönetmeliği’ne göre, sigorta acente teknik personel sınavına girmeden bir yıl zorunlu çalışma koşulunu UMEM eğitimi almış kişilerde aramamakta. Yani UMEM kursunu bitiren staj yapmadan direk sınavına girebilecek.”
Pastacılar ve Fırıncılar Derneği Başkanı Latif Doğan da kursiyerlerin önemli bir bölümünün eğitim gördüğü iş kolunda istihdam edildiğini, bir kısmının ise kendi işinin patronu olduğunu belirterek, “EBSO ve UMEM sayesinde, gençlerimizin önünde yeni bir ufuk açıldı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi

Kaynak: İHA