Osmanlı Devleti'nin Kuruluşunun 716. Yıl Dönümü

AK Parti Merkez İlçe BaşŸkanı Fikret Karabıyık, "Yeni Türkiye yolunda atılan adımlarla, atalarımızdan aldığŸımız bu hoşŸgörü mirasıyla halkımızın huzur ve ferahı için elimizden gelen gayreti göstereceğŸimizden kimsenin şŸüphesi olmasın" dedi.

Karabıyık, Osmanlı devletinin kuruluşŸunun 716. yıl dönümü dolayısıyla mesajında, 400 çadırla geldikleri SöğŸüt'te beylikten imparatorluğŸa geçişŸ yapan 600 yıllık ömrüne Hz. Muhammed'in müjdelediğŸi İstanbul'un fethini sığŸdıran Osmanlı devletinin kurulduğŸu topraklarda siyaset yapmanın mutluluğŸunu yaşŸadıklarını ifade etti.

Siyaset şŸiarlarını şžeyh Edebali'nin "İnsanı yaşŸat ki devlet yaşŸasın" sözünden aldıklarını belirten Karabıyık, şŸunları kaydetti:
"600 yılı aşŸkın bir süredir dünyaya hükmeden bir imparatorluğŸun kurulduğŸu topraklarda doğŸup büyümenin ve yine aynı topraklarda siyaset yapmanın haklı gururunu yaşŸıyoruz. FethettiğŸi her toprağŸa adaleti, barışŸı ve huzuru taşŸıyan bir imparatorluğŸun temellerinin atıldığŸı bu topraklarda yaşŸayan bizler 716 yıl sonrada hak ve adalet içerisinde siyaset yapmaya gayret ediyoruz. Yeni Türkiye yolunda atılan adımlarla da atalarımızdan aldığŸımız bu hoşŸgörü mirasıyla halkımızın huzur ve ferahı için elimizden gelen gayreti göstereceğŸimizden kimsenin şŸüphesi olmasın. LJünkü bizler biliyoruz ki, devletlerin yaşŸamasındaki en temel unsur önce insandır. Bu sebeple Osmanlı devletimizin 716. yıl dönümünü kutluyor, ülkemizde huzurun, hoşŸgörünün nice uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum."

 
Kaynak: AA