Sarıyer'deki Cinayet

Sarıyer'de Ali Ekber Akgün'ün, lüks otomobilinde öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 6 şüphelinin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin, olaydan iki gün sonra, saldırıyı gerçekleştirenlerin N.G ve Ş.A olduğunu belirlediği ancak diğer bağlantıların da tespit edilmesi için bu kişileri yakalamayıp teknik ve fiziki takibe aldığı öğrenildi.
Yaklaşık 1 ay süren takip sonucunda dün düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Ş.A, Ankara'da, N.G ise Büyükçekmece'de gözaltına alındı. Operasyonda, olayla bağlantıları olduğu iddiasıyla 4 kişi de İstanbul'daki adreslerinde yakalandı.
Ankara'dan getirilen şüpheli ile diğer 5 kişinin, Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.
- Saldırıdan önce 10 gün keşif yapmışlar
Polis incelemesinde, N.G ve Ş.A'nın saldırıdan 10 gün önce İstinye civarında keşif yaptıkları, olaydan sonra da ortalama 3 günde bir telefon ve sim kartı ile sık sık adres değiştirdikleri belirlendi. İki şüphelinin, hırsızlık, uyuşturucu, yağma ve gasp gibi olaylardan 12 şuç kaydının olduğu kaydedildi.
İstinye'de, 24 Aralık 2014'te otomobiliyle kırmızı ışıkta bekleyen Ali Ekber Akgün, uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış ve kaldırıldığı İstinye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA