Gençlerle 'Dost Meclisi' Buluşması

Birlik Vakfı Ağrı ile Genç Birlik Ağrı şubelerince "Dost Meclisi" toplantılarının ilki gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezinde düzenlenen ilk toplantıya katılan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Mehmet Teyfur, "Gençlerde Farkındalık Oluşturma Bilinci" konulu konferans verdi.
Teyfur, yaptığı konuşmada, bilinçli bir toplumda yaşanması halinde bilinç oluştuğunu ve insanların zihninin de uyarıcılarla beslendiğini söyledi.

Günlük hayatta fizyolojik ihtiyaçların da zihnin gerektiği uyarıcılar ile beslenmesi gerektiğini ifade eden Teyfur, "Sağlıklı bir uyarıcı almayan bir zihin, işleme mekanizmasını ortaya koyamaz" dedi.

Beyinle ilgili ilk araştırmanın sara nöbetleri geçiren kadınlarda yapıldığını anlatan Teyfur, şunları kaydetti:
"Araştırmalara göre, beynin sağ tarafı ile sol tarafı bir birinin çapraz tarafına yoğun derecede uyarı gönderiyor. Bu uyarıları kesmek amacıyla her iki taraftaki beyinlerin arasında uyarı mekanizmasını önlemişler. Ama bakmışlar ki kadının bir tarafı hareket etmiyor. O zaman anlaşılmış ki beyinlerin her bir bölümü çapraz tarafına hükmediyor."
Kaynak: AA