Hdp Şanlıurfa İl Kongresi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim barajına ilişkin "Zihinlerdeki barajı yıkın. Göreceksiniz, meydanlarda barajlar sizin selinize dayanamayacak" dedi.

Demirtaş, partisinin GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen il kongresinde, teşkilatının yıllardır siyasi mücadele verdiğini söyledi.

Farklı inanç ve kimlikteki herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, birlik ve beraberliğin herkesin daha özgür yaşamasına katkı sunacağını belirtti.

Demirtaş, partisinin Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyindeki halkla el ele vererek mücadele edip, güçlü bir kardeşlik mesajı verdiğine işaret etti.
Ortadoğu'da iki çizginin bulunduğunu öne süren Demirtaş, birisinin IŞİD ve onun temsilcileri diğerinin ise HDP ve halk çizgisi olduğunu savundu.
Demirtaş, kadınlara büyük önem verdiklerini de vurgulayarak, "Analarımız evet demediği sürece, bu topraklar barış yüzü görmeyecektir. Kadınların ve barış analarının öncülüğünde, HDP'yi büyüterek bunu sağlayabiliriz. Öncelikle HDP kadınlara ve analara emanettir" diye konuştu.

Seçim barajı tartışmalarına değinen Demirtaş, şöyle devam etti:
"Bizim baraj sorunumuz yoktur. Baraj zihinlerde, bizim kafamıza zorla kazınmış bir engeldir. Zihinlerdeki barajı yıkın. Göreceksiniz, meydanlarda barajlar sizin selinize dayanamayacak. Halkın, gümbür gümbür gelen seli Kenan Evren'in barajını tarumar edecek. Onun arkasına sığınan AKP'yi de tarumar edecek. Biz inşallah eğer iyi bir sonuç alırsak parlamentoda güçlü bir demokrasi sivil bir anayasa yapmak için de halkımızın hizmetinde olacağız. Bizim bu topraklarda önce barışa ihtiyacımız var. Kardeşliği güçlendirmeye ihtiyacımız var."
Özellikle gençlerden güçlü destek beklediğini anlatan Demirtaş, seçimlerde sandıklara sahip çıkılması yönünde uyarılarda bulundu.
Öte yandan kongreye tele konferans yöntemiyle katılan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim de bölgedeki son gelişmeleri anlattı.
Kongreye HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Altan Tan, İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de katıldı.

Kaynak: AA