Gündem Özeti / 24 Ocak 2015

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Cibuti'de
- Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ve Guelleh, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşma imza töreninin ardından ortak basın toplantısı yapacak.
- Burhan Bey Caddesi Yenileme Projesi, İstanbul Meydanı ve Ahmet Mazhar Bey Şehitlik Anıtı temel atma törenine katılacak Erdoğan, Cibuti Meclis Genel Kurulu'na hitap edecek.
- Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği Kançılarya ve Rezidansının resmi açılış törenine iştirak edecek Erdoğan, Cibuti-Türk İş Konseyi'nin kapanış oturumuna katılacak.
2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 22. yılı dolayısıyla Uğur Mumcu Sokağı'nda düzenlenecek anma törenine katılacak.
(Ankara/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1-Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, 1. Bölgesel Medya Yarışmasının ödül törenine katılacak.
- Bölgesel Medya Yarışması ödül töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yer alacak.
(Kayseri/13.30/14.00/18.00)
2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yenibosna Gönen Otel'de 2. Uluslararası Aile Konferansı'na, Zeytinburnu'da buz pisti ile Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nin açılışına katılacak.
(İstanbul/09.30/14.00/14.55)
3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aydın Doğan Spor Salonu'nda düzenlenecek AK Parti il kongresine iştirak edecek.
(Gümüşhane/11.00)
4- Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Valiliği ziyaret edecek, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.
(Diyarbakır/16.00/18.00)
5- İçişleri Bakanı Efkan Ala, partisinin il kongresine katılacak, Valiliği ziyaret edecek.
(Sinop/11.00/13.00)
6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kilis Kocabeyli Köyü Organik Zeytinyağı Tesisinin açılışını yapacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Yılmaz, GAP Organik Tarım Mali Destek Programı Protokolü'nün imza töreni katılacak.
(Kilis/14.30-17.30/Gaziantep/18.30)
7- Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Malta'da büyük limanı ve Türk şehitliğini ziyaret edecek.
(Valetta)
8- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Rixos Otel'de düzenlenen il kongresinde yer alacak.
(Konya/13.00)
9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Bozok Spor Salonu'nda düzenlenen il kongresine katılacak.
(Yozgat/11:00)
10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Fatih-Eminönü Sanayici ve İşadamları Derneği 10. yıl programına ve partisinin Beşiktaş İlçe Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne iştirak edecek.
(İstanbul/10.00/17.00)
11- CHP Genel Başkan Yardımcıları Ercan Karakaş ve Burhan Şenatalar, "2015 Seçimleri, CHP ve Gelecek" paneline katılacak.
(İstanbul/19.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifa etmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.
(Sana)

EKONOMİ

1- İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nun 45. Davos Yıllık Toplantıları takip ediliyor.
- OECD Genel Sekreteri Angel Gurria forum kapsamında bir panele konuşmacı olarak katılacak.
- Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim "Küresel Gündem 2015" adlı panele katılacak
(Davos)

SPOR
1- Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında, İstanbul Başakşehir-İçel İdmanyurdu, Gaziantepspor-Balıkesirspor, Kasımpaşa-Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor-Eskişehirspor maçları oynanacak.
(İstanbul/13.30/Gaziantep/16.00/İstanbul-Manisa/19.00)
2- PTT 1. Lig'in 17. haftasında Bucaspor-Osmanlıspor, Denizlispor-Samsunspor, Altınordu-Adana Demirspor karşılaşmaları yapılacak.
(İzmir-Denizli/14.00/ İzmir/18.30)
3- Spor Toto 2. Lig'de 2, Spor Toto 3. Lig'de 3 maç yapılacak.
4- Türkiye Basketbol Ligi'nin 16. hafta mücadelesinde 4, Kadınlar Basketbol Ligi'nin 13. haftasında ise 2 karşılaşma oynanacak.
5- Voleybol Erkekler 1. Ligi'nin 14. haftasında 5 maç yapılacak.
6- Hentbol Bayanlar Süper Lig'in 11. haftasına 5 maçla devam edilecek.
7- Afrika Uluslar Kupası Ekvator Ginesi'nde sürüyor.
- Turnuvanın 8. gününde Fildişi Sahili-Mali, Kamerun-Gine karşılaşmaları oynanacak.
(Malabo/18.00/21.00)
8- Milli boksör Onur Şipal'in olimpiyat vizesi alabilmek için final maçına çıkacağı, AIBA profesyonel boks 69 kilo mücadelesi Azerbaycan'da yapılacak.
(Bakü/17.25)
9- Türkiye Judo Şampiyonası'na devam edilecek.
(Zonguldak)
10- Avustralya Açık Tenis Turnuvası sürüyor.
(Melbourne)
11- Dünya Hentbol Şampiyonası Katar'ın başkenti Doha'da devam ediyor.
(Doha)

***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA