Karaman'da İmam Hatip Okulları Çalıştayı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından İmam Hatip Okulları Çalıştayı düzenlendi.

Karaman Valisi Murat Koca, bir düğün salonunda düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, kul olarak dinin öğrenilmesinin herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Tüm okullarda temel dini bilgilerin öğretilmesi konusuna dikkat çeken Koca, "İmam Hatip okulları insanlarımıza dini öğretme konusunda elzem kurumlardır. Geçmiş yıllarda belli dönemlerde insanlarımız dini öğrenme konusunda bazı sıkıntılar yaşamıştır. İmam Hatipli öğrencilerimizin yanı sıra bu okullarda eğitim görmeyen öğrencilerimiz de var. Bu yüzden diğer okullarımızda da temel dini bilgilerin öğretilmesi konusuna da dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da çalıştayda yapılacak eleştirilerin dikkate alacaklarını belirtti.

Çalıştayın güzel açılımlar getireceğine inandığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"İmam Hatip okulları hepimizin içerisinde yetiştiği ve gelecek nesilleri yetiştirmeye çalışan özgün bir eğitim kurumudur. Bugün dünyaya model olan bu kurumların 21. asra söyleyecek çok şeyi var. İslam dini hakkında zihinlerde yanlış algılara sebep olan fikirlerin ve tavırların yıkılmasını bu okullar sağlayacaktır. İslamofobi gayretlerinin karşılık bulmaması için bize çok görev düşüyor. Bu çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış ise yarınlara daha güzel olması için çalıştıklarını dile getirdi.
Her bireye sorumluluk düştüğünü vurgulayan Çalış, "Her birimiz sorumluluklarımızı üstlenmek, ev ödevimizi alıp gereğini yerine getirmek üzere buradayız. Asla şikayetlenmeyeceğiz, mazeretlerin arkasına sığınmayacağız, suçlu arayışına girmeyeceğiz. İslami İlimler Fakültesi bu kutsal mücadelede yerini mutlaka alacak, temel misyonunun ötesinde sorumluluklar da üstlenerek toplumla bütünleşmek suretiyle öncü olma hedefinden şaşmayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştayda eğitim öğretim materyalleri, eğitim öğretim yöntemleri, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ve motivasyon ve tanıtım konuları ele alındı.
Çalıştaya Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, daire müdürleri, STK temsilcileri ile öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA