Gündem Özeti / 23 Ocak 2015

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali'de
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi törenle karşılanacak.
- Mogadişu Havaalanı yeni terminal binasının açılış törenine katılacak Erdoğan, Somali-Türkiye Eğitim Araştırma Hastanesinin açılışını gerçekleştirecek.
(Mogadişu)
2- Dünya Ekonomik Forumu Davos toplantıları
- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomi Forumu 45. Davos Toplantıları kapsamında, B20 Türkiye'nin onuruna vereceği resepsiyona katılacak, İsviçre'de yaşayan Türk vatandaşları ile buluşacak, programının ardından Türkiye'ye dönecek.
- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, forum kapsamında "Zor Zamanlarda Büyümek" başlıklı panelde konuşma yapacak.
(Davos/Zürih)
3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yıldız Üniversitesi Mezunları Derneği Sosyal Tesisleri'nde, "Sosyal Politikalar ve Yoksullukla Mücadele" konulu toplantıya katılacak.
(İstanbul/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Ali Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu Projesi
- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, proje kapsamında, şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın adı verilen "Ali Gaffar" ve "Gaffar Okan" isimli 102 Diyarbakırlı çocukla Başbakanlık Yeni Bina'da görüşecek.
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakırlı çocuklarla bakanlıklarında bir araya gelecek.
(Ankara/10.30/10.00/11.00)
2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, SATSO'da, MÜSİAD Sakarya 16. Olağan Genel Kurulu'na katılacak, valilik ve Zihinsel Engelli Rehabilitasyon Merkezini ziyaret edecek.
(Sakarya/15.00/16.15/17.30)
3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ev sahipliğindeki kahvaltı programına, Çırağan Sarayı'ndaki "Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Yemekli Sektör Toplantısı"na ve Birlik Vakfı genel merkezindeki "Birlik Vakfı Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Programı"na katılacak.
(İstanbul/10.00/13.00/18.00)
4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Maden Kanunu Tasarısı" ile ilgili Bakanlıkta basın toplantısı düzenleyecek.
(Ankara/10.00)
5- Yarıyıl tatili başlıyor
- Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alacak.
- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3D laboratuvar açılışı ve karne dağıtım törenine katılacak, Çağatay İlkokulunu ziyaret edecek, karne dağıtacak.
(Ankara/09.00/10.30)
6- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Malta'da, Başbakan Joseph Muscat tarafından kabul edilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Joe Mizzi ile heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek olan Elvan, denizcilik anlaşmasının imzalanması törenine katılacak, Malta Serbest Limanı'nı ziyaret edecek.
(Valletta)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- Yemen'de, hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifa etmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.
(Sana)
4- Mısır'da 25 Ocak 2011 devriminin yıl dönümü öncesinde, ülke genelinde cuma gösterileri düzenlenecek.
(Kahire)
5- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Tunus'ta temaslarda bulunacak.
(Tunus)

EKONOMİ
1- Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yılın Aralık ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıklayacak.
(Ankara/10.00)

SPOR
1- Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta, Torku Konyaspor-Bursaspor ve Trabzonspor-Medicana Sivasspor maçlarıyla başlayacak.
(Konya/19.00/Trabzon/20.00)
2- PTT 1. Lig'in 17. haftasında, Kayserispor-Şanlıurfaspor ve Giresunspor-Manisaspor maçları yapılacak.
(Kayseri/Giresun/19.30)
3- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu 4. hafta maçında, Anadolu Efes, deplasmanda Rusya'nın Nizhny takımıyla karşılaşacak.
(Novgorod/18.30)
4- Afrika Uluslar Kupası Ekvator Ginesi'nde sürüyor. Turnuvanın yedinci gününde Gana-Cezayir ve Güney Afrika-Senegal maçları oynanacak.
(Mongomo/18.00/21.00)
5- Asya Kupası'nda çeyrek finalinde, İran-Irak ve Japonya-Birleşik Arap Emirlikleri maçları yapılacak.
(Canberra/08.30/Sidney/11.30)
6- Avustralya Açık Tenis Turnuvası sürüyor.
(Melbourne)
7- Dünya Hentbol Şampiyonası Katar'ın başkenti Doha'da devam ediyor.
8- Türkiye Judo Şampiyonası, Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu'ndaki açılış töreniyle başlayacak.
(Zonguldak/15.00)




***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA