Avrupa'daki İslam Karşıtlığı

Macar İslam Cemiyeti Başkanı Zoltan Bolek, Avrupa'da son dönemde artan islamofobiye dikkat çekerek, "bazı medya organlarının sanki tüm İslam dünyasının Paris'teki terör saldırılarını kabulleniyor ve destek veriyor gibi gösterdiğini", medyanın bu davranışının Avrupa'da islamofobiyi güçlendirdiğini söyledi.

Budapeşte'deki Macar İslam Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Zoltan Bolek, Avrupa'da yükselen islamofobi tehlikesinin altını çizdi.
Bolek, "Paris'te düzenlenen terör saldırıları sonrası maalesef bazı medya organları sanki 1,5 milyarlık İslam dünyası bu saldırıları kabulleniyor ve destek veriyor gibi gösteriyor. Medyanın bu sorumsuz davranışı da Avrupa'da islamofobiyi güçlendiriyor" dedi.

Bolek, Macaristan'da İslam karşıtlığının diğer Avrupa ülkelerine nispeten daha az olduğunu, Batı Avrupa'da yaşayan Müslümanların durumunun aksine Macaristan'da herhangi bir Müslümana ya da İslami kuruma saldırı olmadığını ama Macar medyasının son zamanlarda bu konuda gerekli hassasiyeti göstermediğini belirtti.

Zoltan Bolek, şöyle devam etti:
''Macaristan'da Paris saldırılarını kullanan bazı medya grupları bunu İslam inancı ile bağdaştırmaya çalışıyor. Unutulmasın ki Macaristan'daki İslam buraya göçmenlerle gelmedi, bilakis bin 400 yıllık bir geçmişi var. 150 yıllık Osmanlı yönetimi döneminde ise İslam dünyasının bir parçası oldu. Onlarca kahramanız değişik dönemlerde İslam topraklarına, Osmanlı'ya sığındı. İslam bu topraklarda derin köklere sahiptir."
Düzenlenen saldırıların İslam ile ilgisinin bulunmadığını ve İslam ile ilgili haberlerde medyayı daha özenli davranmaya davet eden Bolek, ''Bizim önderimiz Kur'an-ı Kerim ve sünnet. Bu saldırıları düzenleyenlerin dini İslam olamaz. Macar İslam Cemiyeti olarak tüm radikal düşüncelerden uzak olduğumuzu belirtmek istiyorum. Macar İslam Cemiyeti'nin tüm faaliyetleri Macar kanunlarına tamamen uygundur'' diye konuştu.

Kaynak: AA