Ulusal Basın Temsilcileri, Tokat İçin Bir Araya Geldi

Ulusal basın temsilcileri bir araya gelerek, Tokat kentinin sorunlarını, kalkınması için plan yapılmasını, gerekenleri ve tanıtımı için görüş alışverişinde bulundu.


Ulusal basın temsilcileri, Bayrampaşa’da Tokat için bir araya geldi. Yapılan toplantıda, Tokat kenti için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Kentin eksikliklerinin, kalkınması ve tanıtımı için yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantıya, ulusal ve Tokat yerel basını temsilcilerinin yanı sıra sinema dünyasından da davetliler yer aldı.

Toplantıda konuşan Tokat Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya Yılmaz, geçmişteki hataların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı. Bölge için çözüm önerileri sunulması gerektiğini söyleyen Yılmaz, İstanbul’da yaşayan Tokatlılara büyük görevler düştüğünü belirtti.

Bölgenin daha fazla medyada yer almasını gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Geçmiş 10 yıllar heba olmuş olabilir ama bundan sonra bölgenin vizyon projeleri üreteceğiz diyen bir yönetim var şimdi. Valisiyle, rektörüyle, belediye başkanıyla aralarında bir konsensüs sağlanmış gibi görünüyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Sorunu götürmek değil masaya, çözüm önerilerinin ne olduğunu sunmak gerekiyor artık. Bir Tokat’ta bu metropolde yaşıyor. Aslında bu tarafa dönük, asıl cevherin belki de buralardan çıkası gerektiğini ihmal ettik bugüne kadar. 500 bin Tokatlı burada, çok farklı projeler geliştirilebilir. Bununla alakalı araştırmamız bölgede hala devam ediyor. İstanbul’daki Tokatlılar neyi bekliyor, asıl sorunları ne? 31 Ocak’taki Tokat Enler Ödül Töreninde, daha fazla medyada yer almak için bizler gazeteciyiz çünkü. Sizlerin de fikrini almak için böyle bir toplantı yaptık” ifadelerini kullandı.

“REŞADİYE HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
Sinema sanatçısı Erol Koçan ise, yeni şeyler üretmeye yönelik projelerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kültür-sanat etkinliklerinin bölgenin tanıtımı için önemli maddeler olduğuna dikkat çeken Koçan, “Reşadiyelilerde şöyle bir şey var, ‘İşin yok mu senin? İstanbul’dasın, ne yapıyorsun sen Reşadiye Tokat’ı’ herkeste bu var. Yok dedim ya. Reşadiye hak ettiği yerde değil. Yeni nesli bir şeyler üretmeye yönlendirmek için proje yarışması yapalım. Dedim hediyeler benden. Kaymakamdan hareket yok, belediye başkanından hareket yok. Geçen ay talimatı verdik. Her şeyi de ben hazırladım. Mayıs’ta sonuçlanacak. Böyle bir proje başlattık. Film çektik. Filmle birlikte, içinde işledik. Türkiye’nin ikinci büyük 4,5 kilometrelik kanyonunu tespit ettik film çekerken. Biz kanyonun 2 kilometresine kadar içeriye girdik ve tüm çekimlerimi orada yaptık. Reşadiyelilerin yüzde 95’i kanyondan haberdar değillerdi. Biz çıkarttık” diye konuştu.

“YETERKİ İKİ TOKATLI BİR ARAYA GELSİN”
Turizmin bölge kalkınması için çok önemli olduğunu vurgulayan Erol Koçan, “Geçen yıl sosyal medyada paylaşmaya başladık mekan arayışı diye. ‘Boyut’ filminin genel koordinatörü beni aradı “ya oralar neresi” diye. ‘Çarşı Pazar’ filmi Kayseri’de çekilecekti, benim tavsiyemle Niksar ve Tokat’ta çektirdik. İlla sanatı kullanacağız, sanatçıyı kullanacağız. Gerekirse başka ekonomist, işadamları kullanılacak. Yeter ki iki Tokatlı bir araya gelsin. Bir fabrikayı kurmak üç sene. Tokat’ın kalkınması için konuşuyoruz ya şimdi. O fabrikanın kendini amorti etmesi minimum beş sene. Kaç senemiz gitti sekiz. Sekiz seneden sonra bölge para kazanmaya, yatırım yapmaya başlayacak. Turizm öyle değil” şeklinde konuştu.

Öte yandan katılımcılar, 31 Ocak’ta bu yıl 8. düzenlenecek olan ‘Tokat Enleri’ ödül töreni için de fikir alışverişinde bulundu.
Kaynak: İHA