Terör örgütleri birbirlerini kolluyor
Paralel örgüt soruşturması geçirmiş emniyetçilerin Doğu ve Güneydoğu’ya atanmasının ardından, bölgeden gelen provokasyon haberlerine, PKK ile paralel yapı dayanışması iddiaları da eklenmişti. Bu dayanışmayı gösteren ilginç bir resim ise PKK’lıların eylemi sonrası İstanbul Esenyurt’tan geldi.

Hassasiyet gösterdiler
Çevredeki otobüs durakları, iş yerleri ve bankalara ise ellerindeki sopa ve kaldırımdan söktükleri taşlarla zarar verdi. Ancak örgüt üyeleri aynı sırada yer alan bankamatikleri tarip ederken, bir bankamatiğe ise dokunmadı.Terör örgütü üyesi grubun, çevreye zarar verirken, gösterdiği bu hassasiyet, paralel yapı soruşturması geçirdikten sonra Güneydoğu’ya atanan paralel polislerin tahrik girişimlerini akıllara getirdi.
Birbirlerini kolluyorlar mı
Hatırlanacağı gibi, Hakkari, Van ve Cizre’de paralel polislerin tahrik için PKK’nın şehirdeki gençlik yapılanmaları ile işbirliği yaptığı iddiaları gündeme gelmişti. Her iki olay da karşılaştırıldığında yeni bir seçim sürecine giren Türkiye’deki istikrarı bozmak isteyen iç ve dış mihrakların harekete geçtiği ve bunun için kullandıkları piyonların da arasında işbirliğine gittikleri yorumuna yol açtı.
