Eğitime Hayırsever Desteği

İzmir Atatürk Lisesi bahçesine Fatma Sacide Akarcalı tarafından yaklaşık 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu yaptırılacak.

Yapılması planlanan öğrenci yurdu için protokol imza töreninde konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'de yapılması planan bin 500 derslikten bir kısmının proje aşamasında, bir kısmının ihale aşamasında, bir kısmının da inşaatlarının devam ettiğini kaydetti.

Tüm bunlarla hayırseverlerin desteğiyle eğitimin daha da nitelikli hale getirilmesi çalışmaların devam ettiğini kaydeden Toprak, şöyle konuştu:
"Atatürk Lisesi bahçesine yaptırılacak kız öğrenci yurdu bizi heyecanlandırıyor. Hayırlı olur inşallah eğitim kurumumuz. Bugün ilimizin yönetimine, ülkenin yönetimine katkı sağlayan, gerek kamu sektöründe, gerek özel sektörde, sivil toplum ve meslek örgütlerinde çok önemli kişiler yetişmiş vaziyette. Bu okul da dahil her bir eğitim kurumumuz bu manada insanları yetiştiriyor ama bu okula da bakarsak hakikaten eğitim öğretime çok önemli katkıları var. Bu katkılar çerçevesinde okulumuzu daha da güçlendirmek noktasındayız."
Yaptırılması planlanan yurt binasına "Nazime-Sacide Akarcalı Kız Öğrenci Yurdu" ismi verilecek.

Kaynak: AA