Chp Myk Toplantısı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, dört eski bakan için dün TBMM’de yapılan oylamaya ilişkin, “Cumhurbaşkanına rağmen, nöbetçi Başbakana rağmen AK Parti milletvekillerinin bir bölümü 4 bakana karşı tavır almıştır.

Bu sonuçlar AK Parti gemisinin çoktan su almaya başladığını da ortaya koyan bir siyasi yorum getirmemizi gerekli kılıyor. 50 AK Parti milletvekili şuanda hain ilan edildi” dedi.


CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ederken, CHP Sözcüsü Koç bir basın toplantısı düzenledi.

Meclis’in dün akşam yoğun bir mesai harcadığını belirten Koç, “Malum olan bir sonuç ortaya çıktı ama o malum olan sonucun oluşması sırasında çıkan oyların dağılımı ciddi bir siyasi tartışma süreci yaşatacak gibi görünüyor Türkiye’de” diye konuştu.

Bugün karara bağlanan Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili olarak ise Koç, döverek açıkça adam öldüren, adam öldürene son tekmeyi vuranın bugün 10 yıla mahkum edildiğini söyledi.

Koç, CHP’li bazı milletvekillerinin duruşmayı yerine giderek izlediklerini ve anne Emel Korkmaz’a destek olduklarını ifade etti.

“HUKUKUN, YASALARIN, HER ŞEYDEN ÖNCE DE VİCDANLARIN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞI BİR MECLİS GECESİNE TANIK OLDUK DÜN GECE”
“Hukukun, yasaların, her şeyden önce de vicdanların ayaklar altına alındığı bir Meclis gecesine tanık olduk dün gece” diyen Koç, şöyle konuştu:
“Sağlam irade sözü reklamlarda ama korkak irade, kaçak irade, kirli irade bizzat vizyonda hayatın gerçeklerinde. Dün gece 4 zanlı bakanla ilgili Yüce Divan’a sevkleri için Meclis Soruşturma Komisyonu her ne kadar çalışmaların sonunda Yüce Divan’a sevklerine gerek yoktur kararı alsa da AK Parti çoğunluğuyla CHP’nin verdiği, muhalefet partilerinin verdiği önergelerle Yüce Divan’a sevk edilip edilmemeleri değerlendirildi. İktidar partisinden 50 kadar milletvekili bütün bu yaşanan süreci bir vicdan muhakemesinden geçirerek Yüce Divan’a sevklerine gerek vardır yönünde tavır koydular. 312 mensuplu bir iktidar partisinden bahsediyoruz.”

“50 AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞUANDA HAİN İLAN EDİLDİ”
4 ayrı oylama yapıldığını anlatan Koç, “4 ayrı oylamada birincisinde Zafer Çağlayan’a 264 sevkine gerek yoktur oyu kullanıldı. 48 tane fire var. Muammer Güler’e 258 sevkine gerek yoktur oyu verildi.

Fire sayısı 54. Egemen Bağış’a 255 gerek yoktur oyu kullanıldı. 57 tane oy hayır sevk edilmeli şeklinde çıktı. Sayın Bayraktar'a ise 288 oy sevkine gerek yoktur şeklinde çıktı. Yani ortalama civarında bir fire var. 17-25 Aralık’ta bu ülkenin tarihindeki en büyük soygun, hırsızlık, rüşvet olayları ortaya döküldü. Dün gece Meclis’te saraydaki tüm ikna seanslarına rağmen, açık kapalı tehdit markaj şantaj gayretlerine rağmen 50’ye yakın AK Parti milletvekili oylarıyla şunu belirttiler; bu süreç açık bir hırsızlıktır dediler. Siyasi yorum budur. Cumhurbaşkanına rağmen, nöbetçi Başbakana rağmen AK Parti milletvekillerinin bir bölümü 4 bakana karşı tavır almıştır. Bu sonuçlar AK Parti gemisinin çoktan su almaya başladığını da ortaya koyan bir siyasi yorum getirmemizi gerekli kılıyor. AK Partililer bile bu sonuçlardan sonra derhal birbirlerini suçlamaya başlamıştır. 50 AK Parti milletvekili şuanda hain ilan edildi. Demokrasiye saygısı olmayan AK Parti’nin gizli oylama ile yapılan oylamayı baskı altına alma gayreti olmasaydı inanın 4 bakanın Yüce Divan’a gönderileceği çok açık bu sonuçlardan sonra ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Koç, AK Parti’nin kullanım tarihinin sonuna gelmiş bir proje olduğunu ve o projenin şuanda çökmekte olduğunu da öne sürdü

“SARAYDAN CANLI YAYIN YAPIYOR BU KİŞİ”
İnternette Fuat Avni rumuzunu kullanan matuf kişinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın içinden bilgi verdiğini söyleyen Koç, “Kim kimin inine giriyor. Saraydan canlı yayın yapıyor bu kişi. Sağlam irade tarafından da susturulmak isteniyor. Mevcut iradenin ne denli sağlam olduğu geceki oylamada ortaya çıktı. Yani 50 AK Parti milletvekili kendini Türkiye’ye paralı reklamlarla, sağlam irade diye satmaya çalışan iradeyi delik deşik etmiştir” dedi

“Bu yolsuzluk ve rüşvet dalgası AK Parti koalisyonunu dağıtacaktır” diyen Koç, şunları kaydetti:
“Bu oylama bunun bir göstergesidir. 4 bakan bu kararla ömür boyu bu yolsuzluk ve rüşvet iddialarına mahkum edilmişlerdir. 4 bakanın aklanması imkanı AK Parti’nin bizzat kendisi tarafından ortadan kaldırılmıştır. Halkımızın Haziran’da bunu değerlendireceğine inanıyoruz. Haziran’da bunlardan en geniş temelde hesap sorulacağına inanıyoruz.”
Kaynak: İHA