Burdur Smmmo Başkanı Çavuşoğlu Açıklaması

Burdur Serbest Muhasebeci Mali MüşŸavirler Odası (SMMMO) BaşŸkanı Cihat LJavuşŸoğŸlu, mesleki e-sözleşŸme hakkında işŸletme sahiplerini ve yöneticileri uyardı.

LJavuşŸoğŸlu, yaptığŸı yazılı açıklamada, mali müşŸavirler ve müşŸteriler arasında elden sözleşŸme yapılmayacağŸını, E-Birlik projesi kapsamında e-sözleşŸme uygulamasına geçildiğŸini bildirdi.
Meslek mensuplarının kurallara uymaması halinde ilgili yasa gereğŸince yasal kovuşŸturmaya tabi tutulacaklarını belirten LJavuşŸoğŸlu, hizmet sözleşŸmesine son verildiğŸi tarihte, sözleşŸmeden doğŸan ödenmemişŸ hizmet alacağŸının bulunması durumunda yasal yollara başŸvurulacağŸını belirtti.

Hizmet sözleşŸmesi feshedilmeden başŸka bir meslek mensubunun aynı müşŸteri ile yeni bir sözleşŸme yapmasının hem yasak hem de yazılım üzerinden mümkün olmadığŸını kaydeden LJavuşŸoğŸlu, açıklamasında şŸunları kaydetti:
"Meslek mensuplarımız 3 ay ücret alamazsa işŸi bırakmak zorundadır. Borç ödenmeden, bir diğŸer meslek mensubunun işŸi alabilmesi mümkün değŸildir. MeslektaşŸımız, 3 ay muhasebe ücreti alamadığŸı zaman sözleşŸmeyi feshedip, odamıza bildirmek zorundadır. Biz de diğŸer üyelerimize bu durumu bildireceğŸiz. DiğŸer meslektaşŸlarımız kesinlikle sözleşŸme yapmayacaktır. YaptığŸı zaman disipline sevk edilir. Bunun sonucunda önce kınama, daha sonra geçici meslekten men, sonuçta da ruhsatın iptali kararı çıkar. Yani mesleğŸinden olur."
 
Kaynak: AA