Adliye Personeline Osmanlıca Kursu

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, adliye personeline yönelik Osmanlıca kursu düzenledi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan Osmanlıca Eğitimi Protokolü kapsamında, adliye konferans salonunda düzenlenen Osmanlıca kursuna, hakim, savcı, daire müdürleri ve kurum personeli katılıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Osmanlıca'nın hukuk ile yakından ilgili bir dil olduğunu, bunun için adliyede görevli personelin Osmanlıca bilmesinin hem Osmanlıca ile yazılı eski belgeleri okuma ve anlama hususunda hem de kültür mirası ve geçmişle köprü kurulması adına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Osmanlıca öğrenen personelin aynı zamanda adliyede ihtiyaç olan Osmanlıca bilirkişiliği de yapabileceğini vurgulayan İrcal, "Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bu kıymetli eğitim hizmetine katkıda bulunmak için Osmanlıca kursunu 15 Aralık 2014 tarihinde başlattık. Kursumuz, 70 personelimizin katılımıyla devam etmektedir. Aynı zamanda Sivas Barosu avukat ve personeline de adliyemiz konferans salonunda 13 Ocak 21015 tarihinde Osmanlıca kursu başlamıştır" ifadelerini kullandı.
Kursa gönüllü uzman öğretici olarak katılan ve aynı zamanda Sivas Adliyesi İcra Müdürlüğünde görev yapan Mahmud Sami Uzun ise hakim, savcı avukat ve adliye personeline Osmanlıca kursu vermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kurs sayesinde personelin kaynaşmasına da vesile olduğunu aktaran Uzun, "Kursumuz 4 Şubat 2015 tarihinde sona erecek. Kursiyerlerimiz ağır olmayan metinleri okuyabilecek seviyeye geldiler. Kurs neticesinde başarılı kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika verilecek" açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA