Yunanistan'da Erken Genel Seçime Doğru

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı (BTTDK) ve İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Türk azınlığın, Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılacak erken seçimlerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini istedi.

Müftü Mete, yayımladığı mesajında, "Oylarımız çok önemlidir. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan oylarımızı kendi içimizden olan adaylara verelim ki milletvekilsiz kalmayalım. Cemaatimizi uyanık olmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.
Seçim öncesi dönemde siyasi tartışmaların azınlık toplumunun bütünlüğünün zedelenmesine izin verilmemesinin önemine dikkati çeken Mete, seçimlerin geçici olduğunu, kardeşlik, dostluk ve komşuluğunu ise daim olduğunu vurguladı. Türk azınlığın, "İmam Yasası" ve eğitim sorunu gibi halen bir dizi sorunla karşı karşıya bulunduğunu ve bu konudaki yasal mücadelelerin sürdüğüne dikkati çeken Mete, şöyle devam etti:
"Yaşadığımız vatanımız Yuanistan'da var oluşumuzun devamını istiyorsak, Müslümanlığımıza, Türklüğümüze, camilerimize, ezanlarımıza sahip çıkalım. Sevgili kardeşlerim, bu yaptığım uyarıcı tavsiyelere lütfen Allah rizası için kulak verelim ki her zaman şeref ve haysiyetimizle dimdik ayakta kalabilelim. Yarınlar çalışanların, yarınlar birlik olanların, yarınlar insanlığın olacaktır."
Mete mesajında, dış ziyaretlerinde temaslarında bulunduğu başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türk yetkilerin azınlık toplumuna olan selamlarını ileterek, şunları kaydetti:
"Türkiye'deki temaslarım sırasında görüştüğüm Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve geçtiğimiz günlerde Atina'da görüştüğüm anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun ve beraberindeki bakanların ve ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez'in ve diğer yetkililerin selamlarını sizlere iletmek üzerime borçtur. Bu vesileyle selam ve hürmetlerimle Mevlid Kandilinizi tebrik eder, bu kutlu doğum gecesi olan Mevlid Kandilinin hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim."
Kaynak: AA