Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından 55 yıldır düzenlenen ve basın, televizyon, radyo ve internet gazeteciliği dallarında verilen Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne başvurular, 30 Ocak'ta sona erecek.

TGC'den yapılan açıklamaya göre, TGC Başarı Ödülleri, 1959'dan bu yana basın, televizyon, radyo ve internet gazeteciliği ana başlıkları altında 22 kategoride eserlere veriliyor. Ana dal ya da bağlı dallarda yalnızca tek ödül veriliyor. Seçici Kurul uygun gördüğünde başarılı çalışmalar ise "övgü" ile değerlendiriliyor.
Başarı Ödülleri kapsamında yarışmaya başvuran bir gazeteci veya yayın organına bir yıllık çalışması dikkate alınarak TGC başkanlarından Nezih Demirkent adına konulan "Özel Ödül" verilecek.
Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri ''Basın'' kategorisinde ''Haber (Siyasal, ekonomi, çevre, eğitim, sağlık, kültür-sanat, spor)'', ''Köşe yazısı'' kategorisinde ''Araştırma (tek ya da seri)'', ''Röportaj-söyleşi'', ''Spor (köşe yazısı)", "Sayfa düzeni (Birinci sayfa, iç sayfa)'', ''Karikatür (Seri-Bant dahil)'' ve ''Fotoğraf'' dallarında sunulacak.
"Televizyon" kategorisinde "Televizyon Haber'', ''Haber Programı'', ''Belgesel'', ''Kültür-Sanat Programı'', ''Spor Programı'' ve ''Kamera Çalışması'' dallarında, ''Radyo'' kategorisinde ise ''Haber" veya "Program'' dallarındaki başvurular ödüllendirilecek.
İnternet Gazeteciliği kategorisinde verilecek ödüller de haber sitesinin düzenlenmesi, kullanım kolaylığı, görselliği ve içerik zenginliği gibi özelliklere göre belirlenecek.
Ödüller, TGC üyelerine, Sarı Basın Kartı taşıyan gazetecilere ve bir yayın organında ilgili yasaya göre düzenlenmiş sözleşme hükümleriyle çalıştıklarını, sözleşmelerinin sürdüğünü yayın organı yetkilisinin onayı ile belgeleyen Sarı Basın Kartı taşımayan gazetecilere açık olacak.
Adaylar, bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleri ile yarışmaya katılamayacak. Her aday, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne bir dalda ve bir eserle katılabilecek veya bir eser önerebilecek. Eserlerin, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne uygun olması gerekiyor.
Ödüllere adaylık kişisel başvuruyla çalıştığı kuruluş ve kurumun yayın sorumluların önerisiyle gerçekleşirken, yönetmeliğe uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
Başvurular, 30 Ocak'a kadar kabul edilecek.
Kaynak: AA