Özal ölmeseydi parti kuracaktı...

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölmeden önce yeni bir parti hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Özal ölmeseydi parti kuracaktı...
Özal ölmeseydi parti kuracaktı...
Bir dönem Turgut Özal'ın danışmanlığını yapan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Özal'ın ölümünden önce parti kurmak istediğini kendisine söylediğini ifade etti.

Beyaz Tv'de Erkan Tan'ın konuğu olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, Turgut Özal'la ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

ÖLMESEYDİ, PARTİ KURACAKTI
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın o dönem danışmanı olan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Turgut Özal'ın ölmeden önce kendisini çağırdığını ifade ederken o anları şöyle anlattı;

'Özal beni çağırdı bir gün ve dedi ki; ' Hocam başkanlık modelini getirmek için çok uğraştım dedi. Fakat 87'de sayısal ve siyasel gücü bulamadım. Beni dört duvar arasına ittiler.  Ben Kafkaslar'a gidiyorum, dönüştü parti kuruyorum' dedi. Adam orayı bırakıyordu. Türkiye'nin gidişini gördü. '

Yolsuzluk iddialarına da yanıt veren Burhan Kuzu şu ifadeleri kullandı;

AFRASINI, TAFRASINI GÖRDÜK
Bu bir iddiadır. Biz bu 4 savcının kamuoyu önünde neler yaptığını gördük. Afrasını, tafrasını, yürüyüşünü gördük. Biz yıllardır Anayasa Komisyonu Başkanıyız biz böyle yürüyemiyoruz. Ne biçim bir şeydir bu? Küçük dağları ben yarattım der gibi. Demek ki bir yerlere güveniyorlardı. Dönemin Başbakanı yazılır mı?


BUNLAR RİSALE BİLE OKUYAMIYORDU

Cemaat benim yakın bildiğim bir cemaattir. Ben bunları söylüyorsam vicdanım artık kabullenmiyordur. Herkese yardım ettik, bunlara da yardım ettik. Yıllar geldi Risale okuyamıyorlardı. Doğru içeri götürüyorlardı. Beni 12 yıl profesör yapmadılar. Biz bunların bedelini ağır ödedik. Herkes nerede durduğunu bilsin. Bu hükümete bu yapılmaz, sen gerçekten cemaat isen.

BEYAZ GAZETE