Gündem Özeti / 2 Ocak 2015

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi'nde gayrımüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileri ile yemekte bir araya gelecek.
(İstanbul/13.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Kırşehir Sanayici ve İş Adamları Derneğinin açılışını yaptıktan sonra üyelerle bir araya gelecek.
(Kırşehir/13.00-15.30)
2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çoban Mustafa Paşa Camisi'nin açılışına katılacak.
(Kocaeli/11.00)
3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğu, Feshane'de düzenlenecek Çanakkale Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak.
(İstanbul/11.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)

GÜNCEL
1- Sarıkamış şehitleri, harekatın 100. yılında anılıyor.
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna Kars'ta yemek verilecek, Mevlid-i Şerif ve hatim programı yapılacak, meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek.
(Kars/13.30-20.00)

SPOR
1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turunda, Fenerbahçe Ülker-CSKA Moskova ve Laboral Kutxa-Anadolu Efes karşılaşmaları yapılacak.
(İstanbul/20.00/Vitoria/22.00)



***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Kaynak: AA