Almanya'daki Irkçı Saldırı

Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen ve Almanya'nın güneybatısındaki Pforzheim kentinin Belediye Başkanı Gert Hager, yılbaşı gecesinde aşırı sağcı olduğu belirtilen bir grubun bıçaklı saldırısına uğrayarak, hastaneye kaldırılan İbrahim Kural'ı ziyaret etti.

İbrahim Kural ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, olayla ilgili yasal takibi başlattıklarını belirtti.

Yaşanan elim olayın birkaç boyutu olduğunu ve emniyet yetkililerinden konunun her boyutunu araştırılmasını istediklerini ifade eden Aksen Türk vatandaşlarının kendilerini güvende hissetmelerinin önemli olduğunu bildirdi.
Bu saldırıları yapanların giydiği kıyafetler ile pis yabancılar ifadesini kullanmalarının olayı başka bir boyuta taşıdığına işaret eden Aksen, bu konuda Pforzheim Belediye Başkanı Gert Hager ve emniyet amiriyle bir toplantı yaptıklarını dile getirdi.
Serhat Aksen, İbrahim Kural'ın iyileşip taburcu olduğunda dükkanına giderek yemek yemek istediklerini sözlerine ekledi.
Pforzheim Belediye Başkanı Gert Hager de İbrahim Kural ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Kentte yaşayan tüm insanların ırk din dil ayırt etmeden Pforzheim'a ait olduklarını belirten Hager, ''Biz bu şehirde Türk Alman ayırımı yapmıyoruz yapamayız. Bu olaydan dolayı da çok üzgünüz. Olayın takipçisi olacağız'' dedi.

İbrahim Kural'ın eşi Hatice Kural da saldırganların yaşanan olayda amaçlarının eşini öldürmek olduğunu söyledi.

Kural yaşanan arbede de kendisinin eşini sürekli geri çekmeye çalıştığını ve o sırada saldırganın bıçağı çıkararak direkt yukarıdan eşine saplamak istediğini ifade etti.

Şans eseri bıçağın kalp yerine koluna saplandığını anlatan Hatice Kural yaşanan olay sonrası endişeli olduklarını da vurgulayarak, ''Bugün bu yaşandı yarın ne olacak. Açıkçası korkumuz var'' dedi.

İbrahim Kural'ın kardeşi Ertuğrul Kural ise olay gecesi kardeşinin bıçaklanması sonrası saldırganları 150-200 metre takip ettiğini ve o sırada devriye gezen polis ekibini görmesi sonucu saldırganları yakalatabildiğini ifade etti.

Kural devriye ekibinin orada olmaması halinde kendisinin de bıçaklanmış olabileceğini aktardı.
Yaralı hastaneye kaldırılan İbrahim Kural'ın kolundan ameliyat edildiği ve şu an da durumunun iyi olduğu belirtildi.
Kaynak: AA