Hong Kong'daki Gösteriler

Hong Kong'da bir mahkeme, hükümet karşıtı gösteriler sırasında protestocular tarafından mesajların yazıldığı duvara tebeşirle çiçek resmi çizdiği için gözaltına alınan 14 yaşındaki kızın devlet himayesine alınmasını isteyen polis başvurusunu reddetti.

Mahkeme, bölgedeki protestolar sırasında göstericilerin birbirlerine mesaj bıraktığı Lennon Duvarı'na tebeşirle çiçek çizen genç kızın, ailesiyle kalmasına karar verdi.
Uzmanlar, genç kızın devlet himayesine alınması yönündeki polis başvurusunun amacının, gençlerin demokrasi yanlısı protestolara katılmalarının önüne geçmek ve çocuklarının gösterilere katılmalarına izin veren aileleri korkutmak olduğunu söyledi.

Geçen ay gözaltına alınan genç kızın polis merkezinde 17 saat tutulduktan sonra ıslahevine gönderildiği ve orada da bir süre kaldığı bildirildi.

Çin, ağustos ayında Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceğini, ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.
Bölgede 28 Eylül'de başlayan ve iki ayı aşkın süre devam eden gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralanmıştı. Gösteriler sırasında yaklaşık bin protestocu gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA