Engelli Başkanın Hırsız İsyanı

Adana'da, Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş, dernekten 10 kurs bilgisayarı ve televizyonu çalınınca, "Bunu yapan insan olamaz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Engelli Başkanın Hırsız İsyanı

Olay, Seyhan ilçesi Tepebağ mahallesinde meydana geldi. 12 Ocak Pazartesi günü dernek binasına gelen Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş, odalarda bilgisayar ve televizyonun olmadığını ve her tarafın karıştırıldığını görünce polisi aradı.

Olay yerine gelen polis, arka kapının kapı kilit göbeğinin patlatılarak içeri girildiğini, 10 bilgisayar ve 1 televizyonun alındığını tespit etti. Hırsızların bütün odaları karıştırıp maddi değeri olan eşya aradığı engellilere verilmek üzere alınan ayakkabılara ise dokunulmadığı görüldü.

"ARTIK KURS VEREMEYECEĞİZ"
Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş, 13 yıldır dernek başkanlığı yaptığını ilk kez böyle bir şeyin başlarına geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Sabah derneği açtığımda talan edildiğini gördüm. Bilgisayarlar ve televizyon götürülmüş. Arka kapının kilit göbeğini patlatarak içeri girmişler. Bundan sonra daha dikkatli tedbirler alacağız. Çünkü kurumumuzun eşyaları bizim namusumuz sayılır. İçişleri Bakanlığı projesi kapsamında alınmıştı bilgisayarlar. O bilgisayarlar ile birçok proje icra ediliyor, engelli insanlar eğitim görüyordu. Dolayısıyla şuan eğitim görecekler için bilgisayar kalmadı. İnsanlık dışı bir olay. Bunu tamamen insanlıkla alakası olmayanlar yapar. Bunu normal bir insan mümkün değil yapamaz düşünemez. Hırsızların bazıları da bunu düşünmesi gerekir. Demek ki bunlar hırsızlardan daha aşağılık hırsızlarmış."
Kaynak: İHA