Müsiad Kongresi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Otobanın Diyarbakır'a gelmesi için proje çalışması bitti. İnşallah önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak" dedi.

Ensarioğlu, bir otelde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesi olağan kongresinde yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın Türkiye'de sivil toplumun önünü açtığını dile getirdi.
Kendisinin de MÜSİAD üyesi olduğuna işaret eden Ensarioğlu, Diyarbakır'ın sanayisinin gelişmesi için çaba harcadıklarını, bunun için de bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Ensarioğlu, ham maddeye, sınıra, limana yakın olmayan bir kentin sanayisinin gelişebilmesinin çok zor olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bir taraftan limanlara, bir taraftan sırına, pazara ulaşmamız lazım. Bununla ilgili çok büyük çaba sarf ediyoruz. Otobanın Diyarbakır'a gelmesi için proje çalışması bitti. İnşallah önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak. Ayrıca 2023 projeksiyonunda hızlı trenin Adana üzerinden Diyarbakır'a gelmesi konusu var."
Kongreye AK Parti Milletvekilleri Cuma İçten ve Oya Eronat ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı.

Kaynak: AA