Önce insan olmak gerekir

Yeni uygulamaya konulan 'değerler eğitimi' hakkında konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "bundan önce eğitim sistemi öğrenci merkezli bakmıştır insan merkezli bakmamıştır" dedi.

Önce insan olmak gerekir
İlkokul ve ortaokullarda verilmeye başlanan değerler eğitimi şimdi de üniversitelerde verilmeye başlanacak. Habertürk televizyonunda yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında bu konu masaya yatırıldı.

Programda konuşmacı olarak yer alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konu hakkında 'Bundan önce biz değer olarak çocukların, gençlerin önüne ne koyabildik? Şuana kadar eğitim sistemi öğrenci merkezli bakmıştır, insan merkezli bakmamıştır. Fransız Filozof Rousseau bir tespitinde 'doktor, hakim, savcı, din adamı olmaktan önce insan olmak gerekir' diyor' şeklinde konuştu.

Önce biz bugüne kadar eğitim sisteminin insan vurgusu üzerinde bir müfredat bir program geliştirmekte yetersizliğini tespit etmemiz lazım' diyen Ahmet Gündoğdu 'milli eğitim şuraları ve bugün gelinen noktada geçmişe göre ideolojik 28 Şubat-12 Eylül gibi baskıcı dönemleri de hatırladığımızda bir dayatma vardı. Bugün bir arayış var işte tam bu arayışta değerler eğitimiyle, ahlak eğitimiyle, din eğitimini birbirinden ayrı tutan tarzda yaklaşımda bulunmak lazım' dedi.