Bir Demet Sultan-ı Yegah Konseri

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservautarı Türk Sanat Müziği (TSM) Bölümü'nün, Şef Cavit Ersoy yönetiminde verdiği “Bir Demet Sultan-I Yegah” konseri beğeniyle izlendi.

Bir Demet Sultan-ı Yegah Konseri

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen konseri Samsun Vali Yardımcıları Osman Nuri Çobanoğlu ve Hakan Kubalı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal ve çok sayıda davetli izledi. Şef Cavit Ersoy yönetiminde verilen konsere misafir sanatçı olarak TRT İstanbul Radyo Sanatçısı Seda Gökkadar Kolay katıldı.

Konseri izlemeye gelen Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, “Dünyamızın en güncel sorunu barışın sağlanması müzik, birbirlerinden farklı ve çatışan insanlarını birbirlerini anlayıp sevmeleri için ortak bir dil ve paydadır. Türk Sanat Müziği son derece duygusal ve ince ruhlara seslenen bir müzik dalı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Bölümü’ne bu duygularla teşekkür ederiz” dedi.


Konser sonrası bilgi veren Şef Cavit Ersoy, "Bu yılki ilk konserimiz idi. Çok başarılı bir konser olduğu kanaatindeyim. İstanbul Radyo Sanatçısı Seda Gökkadar Kolay hanımefendinin de iştirakiyle çok muhteşem bir gece yaşadık. Konserimiz iki bölümden oluştu 1’inci bölümde kendi elemanlarımızdan bir Sultaniyegah faslı ve beraber solo şarkılar, 2’inci bölümde yine solistler geçidi ve ardından da misafir sanatçımız Seda Gökkadar Kolay’ın programı gerçekleşti” diye konuştu.

.

İki bölüm halinde sunulan konserde 61 korist ile eserler seslendirildi. Misafir sanatçı olarak geceye renk katan Seda Gökkadar Kolay, seslendirdiği sevilen eserlerle davetlilere müzik ziyafeti sundu. Çok sayıda Türk Halk Müziği eserinin seslendirildiği gecede, 19 kişilik saz sanatçısı koristlere eşlik etti.
Kaynak: İHA