Araplar Samsun’u Keşfetti

Samsun Turizmciler Odası Başkanı Dilek Genç, Arapların Samsun’undaki temiz hava ve yeşillikleri beğenerek keşfettiklerini söyledi.

Araplar Samsun’u Keşfetti

Arapların Samsun’a gelmesi çok iyi bir gelişme olduğunu belirten Samsun Turizmciler Odası Başkanı Dilek Genç, “Artık birileri bizi keşfetti. Biz altyapıyı en güzel şekilde sunarsak hata yapmayız. Yani biz altyapımızı düzgünce oluşturacağız. Çünkü Araplar bizi keşfetti. Samsun’da sanayimiz var. Oradan bir gelirimiz var ama turizmi de aklayacak gibi bir gelir gibi değil” dedi.

Arap iş adamlarının Ayvacık ilçesinde bir takım yatırımlar yapmaya başladığını ifade eden Genç, “Araplar yatırım anlamında bizden tecrübeliler. Samsun’a gelip baktılar ve buradan yer almak istediklerini söylediler. Burada Ayvacık ilçesini beğendiler. Arapların çok güzel denizi var. Arapları cazip kılan buradaki deniz değil. Arapların burada istediği şey temiz hava, yeşillik, su ve göl. Araplar Ayvacık konusunda çok doğru bir seçim yaptılar. Ayvacık biraz ilerlediğinde Tokat ile feribot seferi yapılabilir. Bunlar Araplara çok ciddi avantaj sağlar. Hatta Arapların sadece Samsun’a değil, çevre illere de faydası olabilir” diye konuştu.

Turistler için turizm altyapısının geliştirilmesi gerektiğini belirten Genç, “Araplarla ilgili haberler çıktığında bana birçok mesaj atan oldu. Samsun’da şuanda rehber yok denebilir ama ihtiyaç olduğunda hemen bulunabilir. Yeter ki turistler buraya gelsin. Biz tabii ki altyapı ile ilgili eleman yetiştirmelerimizi yapacağız. Arapların Türkiye’den satın alacakları yerler bakanlıklarımız tarafından belirlenmiştir. Hepsinin oranları var. Örneğin Araplar Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaklaşık 200 daire satın aldılar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA