Siirt'te 'Tefeciliğe Çözüm' Toplantısı

Siirt'te, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği öncülüğünde 20 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla kentteki tefecilik sorununa çözüm toplantısı gerçekleşti.

Siirt Eğitim Bir-Sen Şubesi'nde gerçekleşen toplantıya, aralarında Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği, Ticaret ve Sanayi Odası, Medeniyet Gençliği Derneği'nde bulunduğu 20 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Tefecilik sorununun çözümü hakkında çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantıda konuşan Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Siirt Temsilcisi Fatih Sevgili, tefecilik yapan kişinin inanç kodlarıyla "Allah ve resulüne savaş açmak" ile ifade edildiğini söyledi.

Tefecilik yapanların sosyal hayatta "saygıdeğer" bir konumda bulunmalarından bunlara karşı mücadele edenlerin işinin zorlaştığını kaydeden Sevgili, "Maalesef ilimizde tefecilik yapanlar ve tefeci mağdurları hakkında toplumda sesli bir farkındalık oluşmadı. Bugün burada toplanma nedenlerimizden biri de bu sesli farkındalığı oluşturmak ve toplum olarak bu kanserli yapıya müdahalede bulunma yollarını istişare ederek, bu soruna çözümler üretmektir" dedi.

Toplantıda çıkacak çözüm önerilerinin ardından şubat ayında ikinci bir toplantı gerçekleştireceklerini dile getiren Sevgili, şöyle konuştu:
"Burada değerli dostların çözüm önerilerini ortak bir reçeteye dönüştürüp, bir sonraki oturuma ilimizin devlet büyüklerini davet ederek, reçetemizi birlikte eylem planına dönüştürmenin yollarını arayacağız. İkinci oturumda ortaya çıkacak eylem planını basın yoluyla duyurarak kamuoyunu bilgilendireceğiz."

Kaynak: AA