Tillo'da Oryantiring Yarışması

Okullararası Oryantiring İl Birinciliği Tillo ilçesinde yapıldı.

Tillo Kaymakamlığı öncülüğünde yapılan yarışmalara çok sayıda sporcu katıldı.

Oryantiring Federasyonu 2014-2015 sezonu faaliyetleri kapsamında kız ve erkek kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmanın sona ermesi nedeniyle tören düzenlendi.

Kaymakam Yunus Koç, törende yaptığı konuşmada, Siirt'te Oryantiring yarışmasının ilk defa yapıldığını belirterek, yarışmaya katılan bütün sporcuları tebrik etti.
Yarışmaların heyecanlı geçtiğini anlatan Koç, "Oryantiring spor yarışmalarının ilk defa ilimizde ve Tillo ilçemizde düzenlenmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Oryantiring, sadece fiziksel performansa dayalı bir koşu değil, beden ve zihnin uyumlu ve aynı anda çalışmasını gerektiren zevkli bir spor dalıdır. Kaymakamlık olarak diğer spor dallarında da ev sahipliği yapmaya hazırız. Çünkü spron her türlüsü gençlerin, bedensel ve ruhsal gelişime katkı sağlıyor. Bu yarışmanın ilçemizde düzenlenmesinde emeği geçen İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, Oryantiring Sporu İl Temsilcisi Metin Antepüzümü ve hakemler ile yarışmaya katkı sunan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından derece giren öğrencilere madalyaları, Kaymakam Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Altunç ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Oryantring nedir?
Her türlü arazi ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte park ve yeni başlayan sporcular için açık alan ve spor salonlarında yapılabilen bir doğa sporudur.
Kaynak: AA