Sokak Hayvanlarına Kuru Mama

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, soğuk hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kentin çeşitli noktalarına kuru mama ve buğday bıraktı.

Büyükşehir Belediyesin'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi üyelerinin de katıldığı ve Panayır Mahallesi'nden başlayan yiyecek bırakma çalışmalarının, Demirtaş'tan, Ağaköy, Armutköy, Nilüferköy ve Kızık köylerine kadar önceden belirlenmiş noktalarda sürdüğü belirtildi.
Hayvanların özellikle kış aylarında soğuk havadan dolayı yiyecek ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, şunları kaydetti:
"Çalışmalar 2 ekiple haftanın 4 günü devam etti. Hayvanların beslenmesini görev biliyoruz. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi ve gönüllü derneklerle birlikte bu uğurda Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını sonuna kadar değerlendirdik. Yılda 60 tona yakın beslenme malzemesini sokak hayvanlarının yoğunlukta olduğu bölgelere bırakıyoruz. Kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve kuşlar için yüzlerce kilo ağırlığında mama ve buğday farklı noktalara bırakıldı. Bulundukları alanlara kuru mama bırakılan hayvanlar, rahat şekilde beslendi. Bunun haricinde kuşlar ve Uludağ yolundaki yabani hayvanlar için de benzer çalışmalar yürütüyoruz."
Kaynak: AA