Diyarbakır'da Asayiş

Diyarbakır'da, 11 yağma olayına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince ilde gerçekleşen yağma olaylarına ilişkin, 4-11 Ocak'ta yürütülen titiz ve özverili çalışmalar neticesinde M.E.B, E.A, F.A, S.A, J.K, S.Ö, Y.G, R.Ş, F.Ş, H.Ş, ve S.Ş'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, emniyetteki işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen zanlılardan F.A, J.K ve Y.G'nin tutuklandığı, 8 kişinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.
Öte yandan, ilde 3 iş yerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi ile bir evde hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişiden 3'ünün adli mercilerce tutuklandığı, 2 kişinin serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Hırsızlık olaylarında çalınan ve vatandaşlarımıza ait olduğu tespit edilen bir televizyon, bir dizüstü bilgisayar, 13 bilgisayar monitörü, 418 bin lira, bazı giysi ve bilgisayar malzemeleri sahiplerine teslim edilmiştir. Şüpheli şahıslardan ele geçirilen bir fotoğraf makinesi ve kol saatinin sahiplerinin bulunması için çalışmalar devam etmektedir."


Kaynak: AA