Sınır Ötesine Yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunca temin edilen 2 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere gönderildi.

"Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde sağlanan gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediyor.
Bu kapsamda temin edilen 2 tır yardım malzemesi, platforma ait Paşabağı Mahallesi'ndeki depo önünde düzenlenen törenle gönderildi.
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Suriye'deki mazlum halkın ihtiyaçlarının her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

Yardım bekleyen insanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Gerem, "Yaklaşık 3,5 yıldır Türkiye'de ve sınır ötesindeki Suriyelilere yardımlar ulaştırmayı sürdürüyoruz. Üç ay aradan sonra bugün iki tır yardım daha gönderiyoruz. Kobani'den gelen misafirlerimiz dolayısıyla son dönemlerde Suriyeli Kürtlere yönelik yardımlar yaptık. Bu nedenle bir süre sınır ötesine yardım gönderemedik" dedi.

İstanbul'da çok sayıda iş adamının platforma yardım ulaştırdığına işaret eden Gerem, özellikle İstanbullu hayırseverelere yardımlarından dolayı teşekkür etti.
- "Halep ve Humus bölgesinde ağır kış şartları hakim"
Platform sözcüsü Yusuf Mert de özellikle Halep ve Humus bölgesinde ağır kış şartlarının hakim olduğunu ifade etti.

Bölgede kendi imkanlarıyla barınan Suriyelilerin acil olarak gıda ve giyim eşyalarına ihtiyaç duyduğunu dile getiren Mert, gönderdikleri yardımların o bölgeye ulaştırılmasının planlandığını kaydetti.

Mert, duyarlı vatandaşların yardımlarının devamını beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA