Ordu Valisi Balkanlıoğlu Açıklaması

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun eğitimde başarısının düşük oldruğunu söyledi.

Balkanlıoğlu, Fatsa'da yapılan Ordu İli Eğitim Kurumları Yöneticileri Toplantısına katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Ordu'nun eğitimdeki başarı durumuna işaret eden Balkanlıoğlu, şunları dile getirdi:
"Ordu Türkiye'deki 81 vilayet içinde 50. sırada bile değil. Bu bize yakışmıyor. Ordu'yu ben eğitim anlamında çok ileri bir il olarak biliyordum. Ordu birçok alanda insan yetiştirmiş. Ordu gittikçe ilerlemek yerine geriledi mi?" Bizim en büyük zenginliğimiz genç nüfusumuz. Bizi kısa sürede zengin edecek kaynağımız yok. Kendimiz dişimizle tırnağımızla bir yerlere gelmek zorundayız. Bu yüzden bu gençlere ne kadar iyi eğitim verebilirsek vatana ve millete hayırlı vatandaş yetiştirmiş oluruz. Bu donanımlı ve birikimli gençler ile geleceğimiz kurtulabilir."
Balkanlıoğlu, bir kişinin buluşlarından ötürü kazandığı zenginliğin o ülkenin olduğunu ifade ederek, "Bill Gates gibi bir iş adamı ülkesine önemli ölçüde para kazandırmaktadır. Bu insanları da sonuçta öğretmenler yetiştirdi. Japonya'nın petrolü mü vardı da bu kadar ilerledi. Bu yüzden bizim gençliğimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bir ülkede iyilik ya da kötülük namına ne varsa bu öğretmenlerin eseridir. Katil, haydut ve terörist kim olursa olsun bu değişmez. Biz öğrencilerimizle ne kadar ilgilenirsek olumsuz anlamda her şey biter. Öğrenciler okuldan mezun oluyor ama dört işlemi bilmiyor. Bu öğrencileri eğiterek diploma veren öğretmenler var. Bir öğrenci öğretmenini severse o derste başarılı olur. Bir öğretmen öğrencilerini severse ve öğrenciler bunu fark ederse başarı gelir. Eğitimde başarıyı yakalamak için bir hedefimiz ve projelerimiz olmalı" diye konuştu.

Ordu ilinin eğitimde hak etmediği yerde olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz eğitim sorunlarımızı çözemezsek yapılan yeni okul binaları çözüm olmayacaktır. İl Milli Eğitim Müdürümüzün okul binaları anlamında çok büyük gayreti var. Kendilerine de bu anlamda çok teşekkür ediyoruz. Bu zamana kadar 80 tane dev gibi yeni okul yapıldı ya da yapılmaya devam ediyor. Ordu ilimizin merkezine 8 tane yeni okul binası yapılır aynı zamanda 4 adet Fatsa'ya, 4 adet Ünye ilçesine yeni okul yapılsa tüm Ordu ili tekli eğitime geçer. Bu durumla ilgili İl Milli Eğitim Müdürümüz projeleri gerçekleştirip ilgili yerlere gönderdi. Ordu ilimiz eğitimde hak ettiği yerde değildir. İlimizin başarısını yükseltmek için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bir yerde başarı varsa bir emek vardır."
Öğretmenlerin öğrenciler ile velilere yeterli zamanı ayırmadığını ifade eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
"Öğretmenlerimizin çoğu eğitim verdiği ilçede ikamet etmiyor. Sabah arabasına biniyor ve zil çalmadan önce okula girerek derse katılıyor. Akşam ziliyle birlikte de toplanarak geri geliyorlar. Ne öğrenciyle ya da velisiyle hiçbir irtibat yok. Bu anlamda öğrenci ve öğretmen iletişimi büyük bir kesintiye uğruyor. Geldiğim yerdeki öğretmenler senede iki kez öğrencinin ailesini evde ziyaret ediyordu. Burada öğrencinin durumu yüz yüze görüşülüp sorunlara çözüm aranıyordu. Böyle bir uygulama burada da yapılabilir. Değerli arkadaşlar sizler okulda olan her şeyden sorumlusunuz. Ordu'nun eğitim başarısının düşük olması için birçok mazeret sıralayabiliriz. Okul idarecisi olduğunuz için bunun sorumluluğunu yerine getirmeniz gerekecek. Bu yükü kaldırdık kaldırdık yoksa hep birlikte eziliriz."
Kaynak: AA